Odlaze Caktaš i Vuković, stigao Jakoliš: Hajduk je institucija

Foto: NIkša Stipanićev / Cropix

NEKADAŠNJI mladi ofenzivni veznjak Šibenika Antonio Jakoliš u utorak je potpisao ugovor sa splitskim Hajdukom u trajanju od tri i pol godine. Na Poljudu dolazi kao slobodan igrač nakon jednogodišnje avanture u Ukrajini, gdje se baš i nije naigrao...

"Vraćam se u HNL, Hajduk je za mene najbolji izbor. Zadovoljan sam da se sve napokon pozitivno rasplelo. Pregovori sa Hajdukom traju intenzivno zadnjih mjesec dana, i sada je sve definirano. Potpisao sam na 3,5 godine, Hajduk ne treba platiti Ukrajincima nikakvu odštetu. Na meni je sada da se na zimskim pripremama nametnem treneru Krstičeviću", rekao je za ŠibeniIn mladi nogometaš.

"Ponikao sam u Šibeniku, to je moj klub, za njega navijam i tamo mi je srce. Ali, Hajduk je institucija, naš najbolji klub, s najboljim navijačima u HNL-u. Vjerujem da sam dobro izabrao, da ću se uspjeti izboriti za svoj status u momčadi, i da cu ispuniti sve zahtjeve koje se od mene budu tražili. Siguran sam da ću zavoljeti i Hajduk", doda je.

Jakoliš kaže da se nije dvoumio ni u jednom trenutku te kako se nada što prije prilagoditi zahtjevima novog trenera.

"Nisam se puno dvoumio, kažem u Hajduku vidim svoju priliku za svojevrsni povratak na domaću scenu. Poznajem dosta igrača iz reprezentativnih selekcija;Andrijaševića, Caktaša, Kiša, Jozinovića, Maglicu, i siguran sam da ćemo se dobro slagati. Jedva čekam start priprema, da se dokažem i pokažem da Hajduk nije pogriješio što je mene izabrao", spremno će

"Ukrajina je za mene bila jedna dobra škola. Osjetio sam kao mlad igrač kako izgleda taj teški inozemni kruh, Ukrajinska liga je jedna čvrsta liga u kojoj se pretežito igra na snagu izuzev Šahtora, Dinama ili Metalista. Odigrao sam samo 4 utakmice za prvu momčad Krivbasa, a u B sastavu sam bio standardan. Kažem, bilo je to jedno veliko životno iskustvo", za kraj će.

Samo dan nakon što je s Poljuda potvrđena nova akvizicija, splitski mediji počeli su špekulirati o potencijalnim transferima. Tako je na Poljud navodno sletjela ponuda iz Rusije za Miju Caktaša i Ivana Vukovića vrijedna 1.7 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.