Opasnost manje: "Zlatna glava" Puyol propušta Euro!

NEUGODNA vijest pogodila je Vicentea del Bosquea, izbornika Španjolske, kojem će se Slaven Bilić suprotstaviti 18. lipnja u Gdansku. Carles Puyol, višestruko upotrebljiv defenzivac Barcelone mora na operaciju! Pred kraj prvenstvenog dvoboja s Espanyolom kapetan se požalio na bol u desnom koljenu, a detaljni pregledi pokazali su da mora na operacijski stol.

34-godišnji Puyol lošu je vijest saznao nakon detaljnih pregleda ozlijeđenog koljena. Već 12. svibnja obavit će artroskopsku operaciju, a oporavak trebao potrajati oko šest tjedana.

Ovo je težak udarac za izbornika Španjolaca koji je ostao bez važnog obrambenog igrača, dok će Barcelona bez Puyola odigrati zadnji ligaški dvoboj kod Betisa, te finale Kupa kralja protiv Athletica iz Bilbaa.

Puyol je za Španjolsku odigrao 99 utakmica, tri svjetska i dva europska, na kojima je od 25 utakmica propusti svega tri. Uveo je Španjolsku u finale SP-a u Južnoj Africi. "Zlatna glava" bila je precizna nakon kornera Xavija i zakucala je loptu u mrežu Neuera. Puyol je vlasnik svjetskog naslova iz JAR-a te europskog iz Beča. S obzirom na njegovu statistiku i iskustvo, jasno je koliko će nedostajati Španjolcima koji će na poziciju stopera uz Piquea, također načetog ozljedama protekle sezone, vjerojatno instalirati Ramosa, ili gurnuti Albiola ili Arbelou.

Villu će se čekati dok god bude potrebno

Pod znakom pitanja je i zdravlje Davida Ville koji se još uvijek oporavlja od loma tibije lijeve noge.

Liječnik španjolske nogometne reprezentacije Javier Minano vjeruje da bi napadač Barcelone David trebao spreman dočekati Euro, no najbolji strijelac aktualnih europskih i svjetskih prvaka još čeka na prvi nastup u 2012. godini. Tešku ozljedu zaradio je tijekom Svjetskog klupskog prvenstva u prosincu prošle godine.


"Villa će se uskoro priključiti suigračima u punom treningu kako bi nastavio svoj oporavak. Pregledao sam ga prije nekoliko dana i sve ide prema zacrtanom planu. Vrlo sam pozitivan glede njegova nastupa na Euru", izjavio je Minano.

Izbornik Vicente del Bosque također je jasno poručio kako će Villu čekati koliko god bude trebalo.

Španjolska dijeli skupinu Europskog prvenstva s Hrvatskom, te Italijom i Irskom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.