Opet izgubili dobiveno! Partizan odnio Final Four iz Zagreba, Aco podnio ostavku

Foto: Cropix / R. Goršić

CEDEVITA je ostala bez Final Foura regionalne lige, bez plasmana u Euroligu, ali i bez trenera. I to na svoj način; Partizanu je predala dobivenu utakmicu. Gosti iz Beograda slavili su košem Milosavljevića 77:76 sekundu do kraja, nakon što je Cedevita vodila veći dio susreta, a pet minuta do kraja i s najvećim vodstvom, plus 11! Nakon utakmice Aco Petrović podnio je ostavku i napustio Cedevitu na osmom mjestu, uz omjer 12:11 i malo toga čemu se vrijedi veseliti.

Cedeviti je trebala pobjeda s više od 3 koša prednosti da bude bolja u izjednačenom omjeru s Partizanom. Imali su to, ali ne i pobjednički mentalitet. Nakon utakmice, jurili su za sucima. Posebno za onim crnogorskim, koji kažu, zapravo živi u Beogradu.

"Nemam što reći jer više nisam trener, izgubio sam utakmicu u crnogorsko-srpsko-slovenskoj režiji", sve je pobrojao prije odlaska.

Sporne su dvije situacije: način na koji je Westermann vodio loptu kod polaganja u zadnjem napadu Partizana i način na koji je zaustavljen Wright kod trice u zadnjoj sekundi utakmice.

Iako su na poluvremenu imali plus devet, na kraju treće dionice plus pet, a minutu prije kraja, plus sedam - ništa nije bilo dovoljno da ova momčad dobije utakmicu.

Koncentrirani  - do posljednje minute

Tri i pol minute bez koša prekinuo je Kitchen tricom, a od 12 poena u osam uvodnih minuta, Tomas je zabio pet i najavio dobru večer koju je završio s 26 poena.

Otvaranje Cedevite bilo je koncentrirano, uz plus četiri na kraju prve dionice. Spriječili su napadački skok Partizana, u čemu su gosti nenadmašni u ligi, a kada je proradila trica, Cedevita je stvorila temelj za pobjedu. Tomasu i Wrightu do kraja prvog dijela priključio se i Suton.

Pet minuta prije kraja imali su plus 11, no Partizan nije popuštao, radio je stalni pritisak. Kada je Tomas zabio svoju petu tricu za 76:69 minutu i pol prije kraja, činilo se da je gotovo. No, nije bilo. Ne uz seriju Partizana 11:3 u posljednje tri minute!

Davis Bertans ubacio je tricu, Tomas napravio sporni prekršaj u napadu. Leo Westermann kreator je ključnih poteza: ubacio je tricu kojim su gosti došli na koš zaostatka i napad, a onda je opet krenuo u proboj iz kojeg je zabio Milosavljević. Wright je promašio tricu, suci nisu vidjeli faul,i crno-bijeli podignuli su ruke.

Činjenica da sudac nije pogledao ni kapetana Baždarića koji je tražio prekršaj / izgubio loptu, otpustila je sve frustracije Cedevite, njezinih direktora, plaćenika i zanesenjaka. Hajka na suce nastavila se nakon kraja, lovili su ih predvođeni Acom, Mamićem i Oreškovićem, dok su po terenu letjele kovanice. Slika nemoći.

S druge strane, Vujošević kaže da je Partizan konačno pomilovala sreća.

"Ove godine smo toliko utakmica izgubili na posljednju loptu i normalno je da se nešto od toga mora vratiti. Cedevita je krenula s ogromnim ambicijama ove sezone, nije ih uspjela realizirati, ali ne smiju stati. Prava ljubav prema košarci vidi se i u momentu kada ne ide sve kako treba i vjerujem da će iz ovoga izaći jači i postati pravi klub koji će znati podnijeti i poraz i pobjedu", rekao je Vujošević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.