Opet kreće "sušenje močvare": Sportski inspektori stižu u HNS

Foto: MZOS

KONAČNO je u potpunosti zaživjela sportska inspekcija u Zagrebu. Prošlog tjedna ministar je "zadužio" nove inspektore i poslao ih u "čišćenje" nogometne "močvare", što je označio kao jedan od prvih ciljeva svog Ministarstva.


Prema pisanju DalmacijaNewsa, inspektori se spremaju ući u prostorije Hrvatskog nogometnog saveza, a to "neće biti protokolarno obavljanje dužnosti", već bi trebali donijeti prve rezultate.

U prostorijama MZOS 21. lipnja svečano su dodijeljene službene iskaznice i znakovi glavnoj sportskoj inspektorici Klaudiji Miloš Lončar te višim sportskim inspektorima Ani Matijević, Editi Ajkić, Slobodanu Janiću i sportskoj inspektorici Ivani Šušić koji će djelovati u prvom stupnju pri Gradskom kontrolnom uredu Grada Zagreba. Matijević će biti na čelu odjela za sportske saveze, a Janić zadužen za klubove. Glavna inspektorica dolazi iz Ministarstva financija.

Zagrebački inspektori neće odgovarati MZOS, kao u ostalim županijama, nego Mirku Heraku, pročelniku Gradskog kontrolnog ureda. Herak uživa povjerenje gradonačelnika Milana Bandića te je nakon njegove nove izborne pobjede krenuo u "češljanje" Zagrebačkog holdinga, a podržao je i Bandićev "puč" u Zagrebačkom sportskom savezu, koji godišnje kontrolira više od 200 milijuna kuna. Herak je svoja saznanja o Bandićevim neistomišljenicima u ZŠS-u već proslijedio DORH-u. > Još jedna pobjeda "posebnog i normalnog": Bandić je apsolutni vladar zagrebačkog sporta!

Osim HNS-a, inspektori bi morali svratiti i do Maksimira, no tamo ni stotine inspektora prije njih, prema tvrdnjama Zdravka Mamića, nisu pronašli ništa. Visoko na popisu prioriteta je i Hrvatski dragovoljac, koji je na sumnjiv način osigurao licencu za Prvu HNL. Pomoćnik ministra Petar Skansi nam je potvrdio kako je u MZOS već stiglo nekoliko prijava protiv Dragovoljca.

Inspektori bi se trebali sjetiti i poslovanja NK Zagreba, koji se od ovog ljeta, unatoč bogatoj Bandićevoj potpori, skriva u 2. ligi. A tu je i najveći Bandićev projekt - Cibona. Što će tek naći u uredima svog nesuđenog šefa Ivice Lovrića?

Podsjetimo, sportsku inspekciju Ministar Jovanović obećao je i prije dobivenih izbora, onda je kasnilo donošenje novog "Zakona o sportu", da bi početak rada sportske inspekcije odgodio ponovljeni natječaj, jer pomoćnik ministra Petar Skansi nije smio sudjelovati u izboru glavnog inspektora.

Što bi im sada moglo stati na put?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.