Osveta Srednjeg prsta: Štepanek Česima donio pobjedu nad Srbima u paru



PETOSATNO mučenje i poraz od Janka Tipsarevića, garnirano skandalom s njegovim pokazivanjem srednjeg prsta rivalu koji mu je nakon meča pružao ruku, nisu ostavili traga na Radeku Štepaneku. Zapravo, čini se da su ga samo dodatno motivirali.

Štepanek je zajedno s Tomašom Berdychom bio na visini zadatka u susretu parova. Njih dvojica su pobijedili Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca u tri seta, 6:4, 6:2, 7:6(4). U trećem setu je srpska kombinacija vodila s 3:0, ali joj niti to nije bilo dovoljno da osigura barem četvrti set.

Blic piše kako se "ključni trenutak dogodio se u šestom gemu drugog seta kada su Nenad i Ilija imali 15:40 i priliku da smanje na 4:2, ali su to propustili i Česi su poveli s nedostižnih 5:1. Nakon što su u taj-brejku na startu načinili mini brejk, Česi su održavali prednost do šestog poena koji je pripao Srbiji.

Međutim, na 4:4, Štepanek je pogodio jedini prazan prostor između Nenada i Ilije koji se nisu razumjeli i nakon toga su s dva sjajna servisa stigli do pobjede."

Skandal sa Štepanekovim pokazivanjem srednjeg prsta imao je svoj nastavak nakon susreta parova, iako na terenu nije bio Tipsarević, kojem je srednjak jučer bio namijenjen

Zimonjić je prilikom rukovanja šakom pokazao Štepaneku da mu zamjera na ružnoj gesti, a Štepenek se nije obazirao na to.

Srbija je zaostajala protiv Češke 1:2 i u polufinalu prije dvije godine, ali je tada u sastavu imala Novaka Đokovića i na kraju je pobijedila. Ovoga puta njega nema i neće ga biti ni do kraja godine čak i ako Srbija okrene ovaj susret. No, Česi su sada blizu plasmana u polufinale.

U nedjelju bi prvi meč trebali igrati Tomaš Berdych i Janko Tipsarević, a nakon njih Radek Štepanek i Viktor Troicki.

Davis Cup, četvrtfinale Svjetske skupine:

Češka - Srbija 2:1

Berdych, Štepanek - Zimonjić, Bozoljac 6:4, 6:2, 6:6 (4)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.