Pala najveća senzacija! Hrabra Kostarika pregazila Urugvaj

Foto: Hina

SENZACIONALNU utakmicu odigrala je Kostarika protiv favoriziranog Urugvaja u prvoj utakmici skupine D Svjetskog prvenstva. Slavila je s 3:1.

Ipak, utakmica nije dobro počela za reprezentaciju Kostarike. U 15. minuti su primili pogodak, no strijelac Godin je bio u zaleđu, pa je gol poništen. 

Međutim, osam minuta kasnije nije im bilo spasa. Lugano je nakon ubačaja i povlačenja za dres pao u kaznenom prostoru Kostarike, sudac Briyh je pokazao na bijelu točku, a Cavani neobranjivo tukao za vodstvo Urugvaja.

 

Odmah nakon primljenog gola Kostarika je krenula po izjednačenje. Najprije je topovski udarac Campbella s 30 metara otišao pored gola, a potom je Gonzalez izblokiran na tri metra od gola. Za kraj prvog poluvremena Gonzalez je propustio najveću priliku za Kostariku kada je nekoliko centimetara bio kratak da ubaci loptu u praznu mrežu.

Campbell uništio Urugvaj

Kostarika je izjednačila u 54. minuti preko igrača utakmice Campbella. Nogometaš Arsenala, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Olympiakosu, primio je ubačaj s desne strane i potom zakucao loptu u suprotni kut za svoj deseti gol za reprezentaciju.

Tri minute kasnije preokret! Duarte se nakon ubačaja iz slobodnjaka sjajno snašao i glavom s tri metra iskosa svladao Musleru.

Urugvaj s umornim Forlanom, odsječenim Cavanijem i bez ozlijeđenog Suareza nije uopće zaprijetio golu suparnika, koji je utakmicu riješio u 85. minuti. Marcos Urena je majstorski prevario Musleru nakon odličnog kontranapada i dodavanja Campbella.

Do kraja dvoboja Urugvajci su samo uspjeli dobiti crveni karton. Zbog grubog prekršaja isključen je Maxi Pereira i za njega bi Svjetsko prvenstvo moglo biti završeno.

Igrači i navijači Kostarike plešu na stadionu

"Ovo je ludnica, nogometaši Kostarike plešu na travnjaku, a navijači po stadionu. Ne mogu vjerovati što su ostvarili i nisu jedini koji ne mogu vjerovati", javio je reporter BBC-a iz Fortaleze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.