Pavić spasio "barakude" u posljednjim sekundama: Pirova pobjeda ili nova šansa?

HRVATSKA je sa 11:10 pobijedila Španjolsku u još jednoj dramatičnoj završnici posljednje utakmice u skupini Europskog vaterpolskog prvenstva. Za četvrtfinale Hrvatskoj se moraju poklopiti i rezultati kasnijih utakmica, a "barakude" navijaju za pobjede Srbije protiv Crne Gore (16.00h) te Rumunjske nad Njemačkom (17.30h). Ako jedna od te dvije reprezentacije kiksa, Hrvatska će igrati ogled za polufinale.

Loše otvaranje naših iskoristili su Španjolci i poveli sa 3:0 u prvoj četvrtini, ali prvi gol pao je tek nakon četiri i pol minute igre. Obradović je prije prve pauze uspio tek smanjiti na 3:1, a Josip Pavić je spriječio da zaostatak bude i veći. Hrvatski vratar još je jednom bio važna karika momčadi Ratka Rudića i sa svojih je 18 obrana možda i najzaslužniji za ovu pobjedu.

Druga četvrtina bila je najbolji period hrvatske igre. Ekspresno su se "barakude" vratile u igru i golovima Muslima, Sukna i Obradovića preokrenuli na 4:3.

U trećoj četvrtini opet se iskazao Pavić odličnim reakcijama kojima je spriječio Španjolce da se približe dok su naši povećavali prednost do +4 golovima Muslima, Sukna i Barača. S tom prednošću ušla je Hrvatska u posljednjih osam minuta. Nikša Dobud je s dva gola doveo "barakude" do 11. pogotka, ali opuštanje u posljednjim minutama gotovo ih je koštalo pobjede. Perrone je zabio svoj drugi gol, Ivan Perez dodao još dva, a Molina zabio za 11:10 minutu prije kraja utakmice. Tada je isključen Burić, posljednji napad pripao je Španjolcima, ali odlični Pavić novom je obranom spriječio izjednačenje i vjerojatni remi.

Po dva su pogotka za Hrvatsku zabili Sukno, Muslim, Dobud, Barać i Obradović, dok je jedan pogodak postigao Joković. Na drugoj strani su po tri gola zabili Molina i Perez.

Redoslijed: 1. 1. Srbija 12 (-1), 2. Hrvatska 9, 3. Crna Gora 7 (-1), 4. Njemačka 6 (-1), 5. Španjolska 4, 6. Rumunjska 0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.