Pride Final Conflict 2005: Prisjetite se najvećeg eventa u povijesti!

Foto: Strikeforce

PRIDE FINAL CONFLICT 2005 event je kojeg bilo koji hrvatski MMA fan teško može zaboraviti, jer je na njemu održana borba Mirka Filipovića i Fedora Emelianenka, no ono što mnogi ne znaju je to da to nije bila glavna borba na programu tog eventa. Na istom eventu održan je i Grand Prix turnir četvorice u srednjoj kategoriji, na kojem su nastupili Shogun Rua, Wanderlei Silva, Ricardo Arona i Alistair Overeem.

Mauricio Shogun Rua nedavno je izjavio kako mu je najveći uspjeh u karijeri osvajanje Pride Grand Prixa u srednjoj kategoriji 2005. godine. Kako i ne bi, jer to je bio vjerojatno najjači turnir u povijesti slobodne borbe, na kojem je nastupili 16 vjerojatno najboljih boraca srednje kategorije. Na Pride Final Conflict eventu, nastupila su četiri najbolja.

Shogun Rua je do ove završnice eliminirao Rampagea Jacksona i Antonia Rogeria Nogueiru, Arona je savladao Dean Listera i Sakuraba, dok je Overeem do ovog eventa došao preko Vitora Belforta i Igora Vovšanšina. Posljednji od četvorice, Wanderlei Silva prošao je preko Yoshide i Nakamure, a na turniru je nastupio i Dan Henderson, kao i Kevin Randleman.

Naravno, iako po redoslijedu nije bila posljednja, odnosno "main event" borba, tog dana održao se i legendarni meč Mirka Filipovića i Fedora Emelianenka. A kako je sve to izgledalo, pogledajte u ovom zanimljivom videu, jer ovaj event, iako je imao samo sedam borbi na programu, mnogi zovu najboljim MMA eventom ikad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.