Prijateljska podjela bodova na Kantridi: "Rivali za naslov" razočarali navijače

Foto: Damir Krajač / Cropix

0:0 ODIGRALI su Dinamo i Rijeka na Kantridi pred deset tisuća gledatelja u derbiju 3. kola HNL-a. Tresla su se brda i otoci od silnih najava atomskog derbija "rivala za naslov", no Rijeka i Dinamo nisu opravdali očekivanja. Atmosfera na Kantridi bila je sjajna i navijači su zaslužili vidjeti barem pogodak. Vidjeli su tek dva promašena zicera Modrih (Čop, Antolić), jedan udarac Rijeke u okvir (Maleš)  i jednu slučajnu gredu (Kvržić).

Pet prekršaja Rijeke u pet uvodnih minuta susreta i silni Malešovi pokušaji da bez lopte nokautira Čopa samo su privid "agresivne" Rijeke; Kek je u staru visoko podignuo svoju obranu i prepustio inicijativu Dinamu. Od prve minute igrao je sa Sharbinijem, koji je uoči susreta doživio ovacije Kantride. Izdržao je do 55. minute. Kruno Jurčić nije izveo najjači sastav, njegov je prioritet Sheriff u utorak. Nije bilo Soudanija, na krilima su bili Rukavina i Fernandes, Brozović i Ademi na defenzivnim veznjacima, a Čop u napadu. Posljednja linija obrane bili su Leko, Addy, Šimunić i Pivarić, a iza njih na golu Zelenika.

Dinamo je dominirao u prvom dijelu, imao je loptu u svojim nogama 60 posto, a Duje Čop tu je premoć propustio pretvoriti u vodstvo. Prvi udarac u okvir vidjeli smo u 20. minuti, Vargić je obranio Pivariću.

Kvržić razbudio Rijeku, ali očekivali smo više

Do 36. minute čekali smo na prvu pravu šansu; Pivarić je fino prošao po lijevoj strani, a Čop je nakon povratne lopte se sedam metara tukao kraj gola. Dinamo se potpuno razbudio u posljednjih pet minuta prvog dijela, a Rijeka je bolje otvorila nastavak, opasnim pokušajem Zlomislića koji je u ranoj fazi zamijenio ozlijeđenog Brezovca.

Živnula je Rijeka dodatno ulaskom Kvržića (umjesto Sharbinija 55. minuta), jer već nakon dvije minute on je stvorio najbolju šansu domaćih na utakmici. Izbacio je čuvara, ali završnica je izostala, udarac je otišao preko gola. Dinamova obrana je zaspala, bila je to prava šansa. Već u idućoj akciji Kvržić je centrirao s desne strane, lopta mu je je prešla preko noge i okrznula gredu. 

Dinamo je mogao zabiti u 77. minuti. Antolić (zamijenio Husejinovića koji se dosta nudio u prvom dijelu)  ostao je sam na 12 metara, Vargić je već ispao iz igre, ali Knežević je spasio čisti gol! Lijep je bio ubačaj Fernandesa za Antolića, malo je Dinamov stranac popravio dojam nakon svoje blijede partije. Posljednjih deset minuta dobio je Kramarić, ali rezultat se nije mijenjao.

Rijeka - Dinamo   0:0

Početni sastavi:

Rijeka: Vargić - Tomečak, Knežević, Marić, Škarabot - Jugović, Brezovec, Maleš, Alispahić, Sharbini - Benko

Dinamo: Zelenika - Leko, Addy, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović - Fernandes, Husejinović, Rukavina  - Čop

>>> NAPOMENA UOČI SUSRETA:

Modri bez pobjede na Kantridi od 2010.

Zanimljivo je istaknuti kako Modri ne znaju za pobjedu na Kantridi još od studenog 2010. godine. U međuvremenu su odigrali tri susreta, a Riječani su upisali jednu pobjedu uz dva remija. U travnju prošle godine bilo je 1.1, u rujnu 3:0 za Rijeku, a u posljednjem susretu u svibnju ove godine 0:0.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.