Prosinečki je odveo u finale: Zvezda s 4:0 ukupno izbacila Partizan!

CRVENA ZVEZDA u finalu je Kupa Srbije. Momčad Roberta Prosinečkog u uzvratnoj utakmici s Partizanom je slavila 2:0 i s ukupnih 4:0 prošla dalje. Utakmicu u Humskoj pratilo je 30-ak tisuća navijača koji su stvorili odličnu atmosferu.

U prvih 45 minuta obje momčadi su pružile vrlo dobar nogomet s puno prilika iako je Partizan imao inicijativu. Prvu priliku na utakmici imali su domaćini u petoj minuti kada je Ivanov tukao glavom, ali vratar Zvezde je loptu odbio u vratnicu. Deset minuta kasnije crno-bijeli su imali još bolju priliku. Marković je pobjegao Tošiću, ali je iz odlične situacije tukao visoko preko gola Bajkovića.

Zvezda je nakon toga došla do zraka i u 26. minuti za malo došla do vodstva, ali je Lazović blokiran. Isti igrač pokušao je nakon toga lobom svladati Stojković, no nije pogodio okvir vrata.



Posljednjih 15-ak minuta tempo je malo pao pa su do kraja poluvremena zabilježene dvije prilike. Prvo je Tomić tukao preko gola, a onda je ponovo Zvezda imala lijepu prigodnu, no Milivojević se spetljao.

Pitanje tko će u finale nestalo je u 63. minuti. Darko Lazović je primio loptu na lijevoj strani, prevario Rnića i onda provukao loptu ispod Stojkovića.

Mogao je Partizan deset minuta kasnije izjednačiti, ali je Diarra promašio vrata iz najbolje prilike na utakmici. Zvezda je to kaznila i u 80. minuti došla do 2:0. Borja, koji je ušao s klupe, pobjegao je obrani Partizana i snažno opalio, a Stojković je uspio samo usporiti loptu koja je završila u mreži.


Prolazak u finale i eliminacija najvećeg rivala je veliki uspjeh za Zvezdu koja je konačno uspjela prekinuti dominaciju Partizana. Crveno-bijeli će u finalu igrati protiv Borca koji je iznenađujuće izbacio Vojvodinu.

Prosinečki: Ovo je velika pobjeda

"Odigrali smo jednu od boljih utakmica. Velika je stvar pobijediti velikog rivala na njegovom terenu i sjajnom ambijentu. Partizan je igrao odlično, ali mi smo bili bolji. Igrači su pokazali karakter, svi su bili odlični", rekao je Prosinečki.

Grant: Opet smo promašivali

"Prvo poluvrijeme smo odigrali kako smo planirali, stvorili smo dosta prilika, ali smo ih promašili kao u prvoj utakmici. U nastavak smo krenuli s više rizika što su oni iskoristili i zabili nam gol. Navijači su bili fenomenalni, a moj je posao da poguram ekipu i mislim da to radim jako dobro", rekao je Grant.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.