Rakitić: Kakav remi, samo pobjeda na Marakani dolazi u obzir

Foto: Cropix / S. Vrančić, Bruno Konjević

IVAN PERIŠIĆ I Ivan Rakitić razgovarali su s novinarima nakon jutrošnjeg treninga reprezentacije pred važnu utakmicu u Beogradu. Momčad još nije kompletna, čeka se Stipe Pletikosa, ali Igor Štimac jučer na treningu oštrinom je pokazao da na Marakanu ide - po spas.

> Vatreni odradili trening na Maksimiru: Vida u Beogradu lijevi bek?

> Ivanović: Strašno smo napredovali od Maksimira, idemo po najveću pobjedu generacije

> Hrvatska odradila trening na Maksimiru: Mamić sjeo na klupu reprezentacije

Rakitić je spreman pomoći Štimcu u toj namjeri. Novi kapetan Seville uopće se, tvrdi, ne zamara srpskom ekipom. Štimac je poručio da je ovo utakmica samo za borce.

"Bit će i viška pravih boraca, ne zato što igramo protiv Srbije, već trebamo te bodove!", podsjeća Rakitić.

Tri boda zaostajemo za Belgijom, koja ide u goste Škotskoj.

"Nismo bili u Južnoj Africi, želja da odemo u Brazil je golema. Ne bih me zadovoljio remi, svi mislimo samo na pobjedu", dodao je.

Marakana je lijepa, a mi na lijepim stadionima uvijek bolje igramo

"Svi smo odradili dobre pripreme, većina igrača je u pravoj formi. Željni smo pobjeda i uopće se ne radi o tome što je Srbija s druge strane. Mi smo želimo pobijediti. Nimalo nas ne brine atmosfera koja će nas dočekati u Beogradu. Uostalom mi uvijek igramo bolje na lijepim stadionima, a beogradski je upravo takav"

U sredini terena Siniša Mihajlović dobio je pojačanje, Nemanju Matića, sjajnog veznjaka Benfice s kojim je do sada bio u svađi.

"Pojedinac je nebitan. Mi igramo protiv 11 srpskih igrača. Ono što bih htio je da Srbi razmišljaju više o nama, nego mi o njima. Međutim, imaju oni neke top igrače. No, isto tako smatram da sve ovisi o nama u toj utakmici"

Perišić: Ponoviti prvo poluvrijeme iz Zagreba!

Svojoj šansi nada se i Perišić, no nikako da mu se zalomi dobro razdoblje. Izbornik voli reći da je Perišić uvijek na 50 posto.

"Prošao sam teško razdoblje, nisam igrao četiri mjeseca, ali konačno sam odradio sjajne pripreme i ide na bolje"

Perišić je zabijao Srbima u mladoj reprezentaciji, s Bruggeom je osjetio i Partizan.

"Bilo bi lijepo da nastavim taj niz. Nadam se punom stadionu, tada uvijek bolje igramo. Ako ponovimo prvo poluvrijeme iz Zagreba, bit će u redu"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.