Schumi se ozlijedio pomažući prijatelju koji je pao: Udario je u kamen koji ga je odbacio u zrak i pao na drugi kamen!

Foto: Getty Images / Guliver image

MICHAEL SCHUMACHER ponovo je operiran u bolnici u Grenobleu, a liječnici su jutros ponudili optimizam! Iako slijede kritični sati, novom operacijom Schumacheru je uklonjen hematom te smanjen unutarnji pritisak u mozgu. Njegovo je stanje nakon nove operacije stabilnije nego jučer, ali tim liječnika tvrdi da su ozljede i dalje opasne po život.

"Ne možemo reći da je izvan životne opasnosti, ali bolje kontroliramo situaciju nego jučer. Jutrošnje snimke mozga otkivaju detalje koji upućuju na napredak. Slijede kritični sati", kazali su liječnici na press konferenciji.

"Nikakve prognoze i dalje ne možemo dati. Još ne možemo reći da smo pobijedili. I dalje smo zabrinuti! Izljev krvi u mozak još nije zaustavljen. Za sada prebacivanje Schumachera u Njemačku nije u planu. Ovdje imamo strategiju, a danas imamo i više vremena da je dobro analiziramo i da radimo na napretku. Jučer to nije bio slučaj, morali smo hitno operirati", rekao je profesor Payen i ponovio:

"Snimke koje smo obavili jutros pokazuju da je stanje stabilnije nego jučer, ali i dalje opasno"

"Schumacher je operiran još jednom tijekom noći, to je bila teška odluka. Operacija je trajala dva sata. Odlučili smo ukloniti hematom. Bolje kontroliramo situaciju nakon ove operacije. Primijetili smo nove povrede na mozgu i pratimo ih. Schumacher je i dalje u umjetnoj komi. Moramo biti realni, stvari mogu krenuti na bolje vrlo brzo, ali se mogu i brzo pogoršati"

Njemački mediji objavili su da se Schumacherova kaciga doslovno prepolovila od udarca, no liječnici taj podatak nisu mogli potvrditi. Zamolili su novinare za strpljenje i mir te najavili novu press konferenciju u slučaju da se Schumaherovo stanje promijeni...

>>> RAZVOJ  DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU TIJEKOM DANA:

14:00 Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm otkrila je nove detalje o nesreći koja se dogodila prije dva dana:

"Čini se da je bilo ovako, i to govorim s nekoliko ljudi koji su svjedočili nesreći: Michael nije bio tamo samo sa sinom, društvo im je pravilo i par prijatelja.

Michael je skijao po stazi, a između te kojom se kretao i druge staze, bio je dubok snijeg u koji je on otišao, ali čini se da nije vozio brzo, jer je krenuo pomoći prijatelju koji je pao. Vjerujemo da je u dubokom snijegu udario u kamen kada je ulazio u zavoj. Taj udar ga je odbacio u zrak, od čega je izgubio ravnotežu, pao i udario glavom u drugi kamen.

Bio je to nevjerojatan niz iznimno nesretnih okolnosti, ali nesreću nije uzrokovala njegovo skijanje velikom brzinom."

12:50 Schumacherova glasnogovornica potvrdila je da je novinar pokušao upasti u Schumacherovu sobu prerušen u svećenika!

11:10 U bolnici su i dalje Schumacherovi najbliži: supruga Corrina i djeca. Njegova glasnogovornica Sabine Kehm kazala je da su u stanju teškog šoka.

11:00 Liječnici su potvrdili da je Schumacher podvrgnut novom operativnom zahvatu, nakon kojeg je njegovo stanje stabilnije, ali i dalje opasno po život.

10:30 Schumiju stižu poruke podrške iz cijelog svijeta. Jutros se putem Twittera javio bivši predsjednik SAD-a Bill Clinton, a uz Schumachera su i njegovi kolege iz F1 svijeta. Vettel je poručio da je mislima uz svog idola, Hamilton ga je uvrstio u svoje molitve. Posebno je emotivan u kolumni za Daily Telegraph bio David Coulthard, veliki Schumijev rival. Pročitajte koje je sve detalje otkrio.

10:00 Pogledajte video snimljen na strmoj i opasnoj stazi na kojoj je stradao Schumacher. Nagib je i do 75 posto.

09:45 Nakon što su jučer putem službene stranice zahvalili na podršci, obitelj Michaela Schumachera zamolila je za privatnost. Njegov otac novinare je zamolio da ne obilaze njegovu kolibu u blizini mjesta nesreće. U bolnici je uz suprugu Corinnu i Michaelov brat Ralf Schumacher koji je isključio svoj službeni web i prekrio ga crnim zaslonom.

09:00 Ovo je stijena u koju je udario Schumacher prilikom nesreće. Fotografiju je objavio Bild.

08:30 Oko podne se očekuju nove informacije liječnika. Schumijeva obitelj probdjela je noć.

08:00 Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, Schumacher je u trenutku nesreće vozio brzinom i do 100 km na sat.

23:30 Na vidjelo izlaze detalji tragičnog jutra: Kao što smo pisali, Schumacher je sa svojim sinom Mickom i još tri obiteljska prijatelja, krenuo skijati stazom na padinama 500 metara iznad njegove planinske kuće.

Iako nisu planirali skijati van označenih staza, gdje su se prvo kretali, malo nakon 11 sati Schumacher je napustio ograđeni prostor staze i krenuo skijati 20 metara dalje, u duboki snijeg između dviju staza.

Policija je otvorila istragu, ali po službenoj dužnosti. Tužitelji žele znati uzroke nesreće koja za posljedicu ima tešku tjelesnu ozljedu, a ne kako bi kazneno gonili osobu odgovornu za nesreću.

Svjedočanstva osoba koje su bile sa Schumacherom, svakako će pomoći skidanju odgovornosti s osoba zaduženih za sigurnost na stazi, jer se ozlijeđeni skijaš tamo nije kretao kada je ozlijeđen.

Utvrđeno je da je Schumacher udario o kamen desnom stranom glave i to "snažnim udarom pri velikoj brzini", kako su liječnici ustanovili na osnovu težine ozljede.

STANJE TIJEKOM JUTRA:

Schumacherovo je stanje kritično i dva dana nakon teške nesreće na skijalištu. Nalazi se u stanju inducirane kome. Policija je po službenoj dužnosti otvorila istragu.

Uz njega je noć probdjela obitelj - supruga Corrina, kći Gina Maria te sin Mick koji je skijao s ocem kada se dogodila nesreća. Izvori bliski istrazi govore da je Schumacher u trenutku nesreće divljom stazom vozio između 60 i 100 kilometara na sat.

Schumacher je dva puta operiran. Ukolonjen mu je krvni ugrušak te smanjen pritisak u mozgu, kako ne bi došlo do unutarnjeg krvarenja. Ozljede glave vrlo su teške, a liječnici su potvrdili da bez kacige sigurno ne bi ostao živ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.