Šibenčani bijesni: Odluka HNS-a je nakaradna, s Hajdukom više nema pregovora

NAKON što je HNS odgodio stipendiju splitskog prvoligaša, kao što je i najavljeno, danas je u prostorijama NK Šibenik održana press konferencija, gdje su čelnici Šibenika sasuli drvlje i kamenje prema Rusanovoj.

"Odluka Disciplinske komisije HNS-a je nečuvena! Ona je loša, kriva i zlonamjerna na štetu HNK Šibenika, i to po više osnova. To je presedan da Disciplinska komisija utvrđuje volju nekog kluba iako u tome nema nikakvog pravnog temelja. Zato pitam gospodu iz Disciplinske komisije, koja su napisala tu odluku, da nam objasne kako su to utvrdili volju Hajduka da plati dug! Da su imali stvarnu volju tada bi položili novac na jedan ovlašteni depozit. I mi smo imali volju platiti obveze prema svojim vjerovnicima na temelju presude Arbitražnog suda", rekao je predsjednik Šibenčana Pauk.

"Mi nismo dostavili Hajduku račun s neke off-shore kompanije, nego smo dostavili račun odvjetničke kuće, što je sukladno svim zakonskim rješenjima. Sve nam je bilo jasno još tijekom petka kada su zamrli svi pregovori sa Splićanima. Odluka Disciplinske komisije je nakaradna, i pozivam odgovorne ljude u HNS-u da ustanu protiv ovakvih stvari u našem nogometu. A onima koji su donijeli i napisali ovakvu sramnu odluku poručujem neka je uzmu i zabiju tamo gdje joj je mjesto", dodao je.

Riječ je potom dobio direktor Marko Karađole...

"U svim dosadašnjim razgovorima s predstavnicima Hajduka išli smo s dobrom voljom, i nikada nismo išli s nekim ucjenjivačkim stavom. Tražili smo samo da Hajduk više ne ustrajava na daljnjim sudskim instancama u slučaju Rukavina i Blažević, odnosno Kovač na Trgovačkim sudovima, odnosno Arbitraži. I nismo željeli spriječiti Hajduk da igra svoj susret 1. kola. Ali sada smo izigrani na ružan način", rekao je Karađole.

"Nakon ovoga više s Hajdukom nećemo razgovarati o dugu, o iznosu duga, o dinamici isplate. Svi krediti su potrošeni, a vrijeme za razgovore je prošlo. Hajduk nam može samo platiti cijeli iznos odjednom, a onda ćemo se svi ovdje s vama fino počastiti, s pršutom i sirom!", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.