Slovenci nas odveli u polufinale pobjedom nad Mađarima!



NAKON što je Hrvatska u Novom Sadu pobijedila Francusku 29:22 u drugom kolu četvrtfinalne skupine EP-a, Slovenija je savladala Mađarsku 32:30. Hrvatska se zahvaljujući tom rezultatu plasirala u polufinale i prije posljednje utakmice drugog dijela natjecanja po grupama.

Slovenci pobijedili za nas, ali nas ne mogu preskočiti jer smo mi pobijedili njih!

Hrvatska upravo protiv Mađarske igra posljednji susret četvrtfinalne skupine, ali ishod te utakmice nema utjecaja na plasman naše reprezentacije među četiri najbolje reprezentacije.

Španjolska sa 7 i Hrvatska sa 6 bodova osigurale su svoje mjesto u polufinalu. Slovenija se probila na četvrto mjesto sa 4 boda, ali ne može preskočiti Hrvatsku zbog poraza u međusobnom susretu.

Gajićeva simultanka za drugo mjesto na ljestvici strijelaca

Slovence je do pobjede protiv Mađarske vodio Dragan Gajić, koji je zabio 13 golova iz 16 pokušaja! Sedmerce je izvodio 4-6. Gorazd Škof je imao 12 obrana, dok su mađarski vratari zajedno sakupili četiri. Mađarima nije pomoglo 7 golova Barne Puticsa.

Slovenci su u prvoj dijelu imali četiri gola razlike. U nastavku su u 40. minuti pobjegli i na + 6, ali se Mađarska vratila i smanjila na 27:26 Ipak, Slovenija je opet stekla četiri gola prednosti i privela susret kraju. Na scenu je u završnici opet stupio Gajić, koji je zabio četiri od zadnjih pet golova Slovenije.


Gajić je s 38 golova drugi strijelac prvenstva. Ispred njega je bivši igrač Zagreba Kiro Lazarov s 43 pogotka. Naš Ivan Čupić je četvrti na toj ljestvici s 32 gola.

Njemačka najbliža zadnjem polufinalnom mjestu

Španjolska i Hrvatska su u polufinalu iz skupine II, Srbija iz skupine I, a tko će im se pridružiti, saznat ćemo u srijedu. Najbliža je Njemačka, koja bi pobjedom nad Poljskom osigurala svoje mjesto u borbi za medalje.

Polufinalne utakmice igraju se u petak u Beogradskoj Areni.

EP rukometaša, 2. kolo drugog kruga u skupini II:

Španjolska - Island 31:26 (17:13)
Hrvatska - Francuska 29:22 (11:12)
Slovenija - Mađarska 32:30 (14:13)

Redoslijed: 1. Španjolska 7, 2. Hrvatska 6, 3. Slovenija 4, 4. Mađarska 3, 5. Island 2, 6. Francuska 2

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.