Španjolci namjernim porazom od Italije idu na Srbiju u četvrtfinalu, Finci se oprostili razbijanjem Slovenaca

Foto: Aleš Fevzer / Cropix

POZNATI su svi četvrtfinalni parovi Eurobasketa. Srbija, Francuska, Litva i Ukrajina jučer su osigurale prolaz skupine drugog kruga, a danas se odigrane posljednje tri utakmice.

Hrvatska je pobjedom u dramatičnoj utakmici protiv Grčke stigla do prve pozicije u skupini, te će u četvrtak na najlakšeg suparnika Ukrajinu. Pobjednik tog dvoboja u polufinalu će igrati protiv boljeg iz okršaja Litve i Italije. Talijani su u utakmici koja je odlučivala o trećem mjestu svladali Španjolce nakon produžetka s 86:81.

Sramotna je bila igra Španjolaca u posljednje tri minute četvrte četvrtine i u produžetku. Marc Gasol, najbolji obrambeni košarkaš NBA lige, sklanjao se Talijanima i oslobađao im prostor u reketu da bi lakše postigli poene. Zašto su Španjolci izgledali poput juniora u posljednjim minutama? Vjerojatno jer su odlučili da će lakše do obrane zlata preko Srbije u četvrtfinalu nego preko Litve. A možda su Srbiji spremili i osvetu za poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2010. godine...

Slovenija, koja je večeras izgubila od Finske s 92:76, osigurala je drugo mjesto i u četvrtfinalu će igrati protiv Francuske.

 

Sve vijesti s Eurobasketa pratite na Indexovoj temi:

Eurobasket, posljednje utakmice drugog kruga: 

Hrvatska - Grčka 92:88

Italija - Španjolska 86:81

Slovenija - Finska 76:92

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.