Španjolci se poigrali s Ircima - 4:0 za Furiju protiv najlošije reprezentacije na Euru!

"MASAKR U GDANJSKU", kako su se irski mediji nazivali ono što je prijetilo njihovoj reprezentaciji, se i dogodio. Ali, Španjolci im to nisu napravili "motornom pilom", nego sitnim vezom, njihovom "britvicom".

Najbolji navijači na Euru navijaju za najgoru reprezentaciju na Prvenstvu

Neopisivom lakoćom i poigravanjem, bez da su se sami propisno rastrčali i umorili, iscrpili su nedostojne protivnike. Irski navijači, koji su posljednjih deset minuta dirljivo pjevali potresnu baladu "Fields of Athenry", bez konkurencije su osvojili nagradu za simpatičnost na Euru.

Ali, još više nego protiv Hrvatske, njihovi igrači su se protiv Španjolske osjećali kao glavni junak spomenute pjesme, koji osuđen zbog krađe hrane od engleskog vlastelina za obitelj koja umire od gladi, čeka plovidbu do kažnjeničke kolonije u Australiji.

Irska nam pokazuje kako će izgledati sljedeći Euro s 24 reprezentacije

Nakon jedine preostale utakmice na Euru, iz reprezentacije će otploviti kičma Given-Dunne-Duff-Keane, a ovakvoj Irskoj nakon toga slijedi potonuće u treću europsku ligu. Igrati protiv Španjolske njima večeras nije bila nagrada ili čast, nego kazna i demonstracija njihove nemoći. Ili kako je to rekao veznjak Keith Andrews: "Oni su igrali, a mi smo lovili njihove sjene."

Irska je definitivno najgora selekcija na Euru. Nakon ove utakmice se stvarno ništa dobro ne može reći o Irskoj, čak ni o njihovoj opjevanoj borbenosti, a obrana, do jučer najbolji dio momčadi, je protiv Furije samo potvrdila ono što je pokazala protiv Hrvatske - puna je rupa, prije svega preko bokova, jer ne dobiva pomoć od krila Duffa i McGeadyja. Potonji, kojeg je moskovski Spartak platio 12 milijuna funti, jedno je od najvećih razočaranja Eura. Izgubio je bezbroj lopti, priredio jedan od dva Torresova gola i još nekoliko prilika Španjolcima.

Pucački trening za Španjolce i bildanje Torresovog samopouzdanja

Izbornik Furije ipak popustio pritisku javnosti i nakon uvodnog remija s Talijanima, izborenog s momčadi bez napadača, pobjedu protiv najslabije momčadi u skupini lovio s jednim "pravim" napadačem. Ali, prilično jalovi Fernando Torres, u špici je mijenjao Cesca Fabregasa, strijelca jedinog gola protiv Azzura. Kockanje mu se isplatilo, jer Torres je zabio dva gola.



S druge strane, irski izbornik Trapattoni je u odnosu na momčad koje je izgubila od Hrvatske, umjesto Doylea, postavio drugog ofenzivca - Coxa, ali to baš ništa nije pomoglo.

U 4. minuti Silva je ušao u kazneni prostor i namještao se na udarac. Dunne mu uklizava, ali lopta dolazi do Torresa na desnoj strani 16-erca. Pokupio je loptu, zaobišao Warda i kao onaj "stari" El Nino rutinski matirao Givena. Španjolci nisu igrali, nego su se poigravali s Ircima i to je razlog zašto rezultat na poluvremenu nije bio bitno nepovoljniji po Trapattonijevu momčad.

Given spasio Irce od rekordnog poraza

Također u četvrtoj minuti, ali drugog poluvremena, Given je obranio tko zna koji šut na utakmici, ovaj put Iniestin, ali lopta se odbila Silvi, koji na desetak metara vara St. Ledgera i šalje loptu kroz Dunneove noge i pored desne Givenove stative u mrežu. Biljarski precizno. U 70. minuti McGeady je izgubio loptu na centru, koja je došla do Torresa. Prolazi Warda, odbija Dunneov napad i zabija svoj drugi i španjolski treći gol. Deset minuta prije kraja Fabregas, koji je zamijenio Torresa, prihvatio je loptu loptu na bližoj, desnoj vratnici i zakucao je u mrežu za konačnih 4:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.