Spektakularna utakmica u Ledenoj: Medvjedi sa šest komada ispratili bivše dvostruke prvake KHL-a!

Foto: Hina

NAJAVILI smo spektakl - i dobili smo ga. Jedanaest golova moglo je baciti navijače u trans, Medveščak je dobio ruskog velikana Ak Bars s 6:5, ali s trenerske strane to nije bila dobra utakmica, previše se griješilo. Prije svega, golmani su uzeli 'slobodan dan' i dopustili golijadu, ali koga briga...Pišu se bodovi, playoff je sve bliži za Medveščak. S obzirom na poraz Spartaka, imaju 11 bodova prednosti u borbi za doigravanje. Izvještaj s utakmice donosimo vam u suradnji s Khl.hr.

Svi oni koji su zakasnili u Ledenu dvoranu zbog gužve, vjerojatno su dobili slom živaca kada su vidjeli semafor. Nakon samo sedam minuta igre Medveščak je vodio 4:1. Dva gola Bjorkstranda, šut s plave linije Letanga i fantastičan gol Jessimana šokirali su Ruse. Oni su zabili jednog, za 2:1 Varnakov i to na isteku druge minute. Ludnica se nastavila krajem trećine, kada su gosti s dva brza gola vratili utakmicu u potpuno neizvjesne vode.

Druga dionica donijela je mir Medveščaku, Cheechoo je ekspresno pogodio s igračem više, a zatim i Murley zabio za plus tri (6:3), ali opuštanja nije smjelo biti, nije prošlo niti pola sata igre. Ak Bars je vrhunska momčad, ali teško će se 'medvjedi' u budućnosti moći ovako otvorenog garda nadigravati. Rusi su naravno se vratili, do drugog odmora smanjili na 6:4, a kada je Petrov početkom posljednje trećine pogodio za 6:5 pribojali smo se raspada sistema. Nije se dogodio, Medveščak je izdržao pritisak i tri boda su ostala u Zagrebu.

Osim bodova, večeras smo čini se i dobili i rivalstvo. Zapravo, barem se nadamo da se stvara. Nakon prljave utakmice u Rusiji, drugih 60 minuta protiv suparnika iz Kazana donijelo je čišći hokej, ali i veliku bitku na ledu. S tim se složio i trener French:

"Niste daleko od istine, novi smo u ligi i tek smo odigrali dvije utakmice, ali obje su bile iznimno zanimljive. Nadam se da ćemo biti rivali, jer to je vrhunska momčad u svijetu hokeja", kazao je trener Medveščaka.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.