Srna: Modrić je na periode bio pravi

HRVATSKA je s 1:0 pobijedila Makedoniju na otvaranju kvalifikacija za SP 2014. Jedini gol zabio je Nikica Jelavić.

Izbornik Igor Štimac nakon svoje prve službene utakmice je rekao:

"Uvijek se može bolje, ali treba imati na umu traume nakon Švicarske. Trebalo je ući u utakmicu s povrijeđenim Ćorlukom, s nekim povratnicima, a to nije lako. Kapa dolje igračima, sve su ispunili što sam tražio od njih. Reakcije s klupe su dale učinak da dođemo do tri boda, nismo gubili glavu niti prešli granicu rizičnosti".

Štimac je otvoreno rekao s kime nije bio zadovoljan: "Kad su neki igrači toliko indisponirani, kao na primjer Rakitić, onda imamo problema. Od njega očekujem puno više".

Pogodak vrijedan pobjede zabio je Jelavić nakon što je ušao s klupe.

"Jelavić i Mandžukić će biti naša snaga, oni se ne odvajaju jedan od drugog. Mandžukić je poginuo na terenu danas, bio je svuda, a kad je Jelavić ušao, nije mu bio problem povući se".

"Može igati samo 11 igrača. Onaj koji se pokaže na terenu, može i dalje igrati, drugi moraju čekati šansu", dodao je izbornik.

Srna: Modrić je na periode bio pravi

Kapetan Darijo Srna priznao je da sve nije bilo idealno.

"Uzeli smo teška tri boda, ali tek je otvaranje kvalifikacija. Makedonci su neugodna reprezentacija, svakome mogu uzeti bodove. Možemo biti zadovoljni pobjedom, bitna su tri boda. Tek je početak, novi nam je izbornik, ali hrvatska mora puno bolje", rekao je Srna komentirajući i igru Luke Modrića: "Luka je na periode bio pravi, ali nedostaje mu fizičke snage".

Josip Šimunić je dodao:

"Bilo je puno dobrih stvari, neke stvari nisu bile kako treba. Bitno je da smo pobijedili. Makedonci su jako dobra ekipa. Izbornik nam je rekao što nas čeka. Pandeva smo dobro čuvali danas".

"Pošteno smo odradili prvi zadatak, sad idemo u Belgiju", dodao je Šimunić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.