Srpska drama u Pragu: Berdych deklasirao Troickog, Tipsi dobio Stepaneka i... srednji prst!

U PRAŠKOJ O2 Areni prvi češki reket Tomaš Berdych deklasirao je  Viktora Troickog sa 6:2, 6:1, 6:2, dok su drugom meču Radek Štepanek i Janko Tipsarević igrali više od pet sati. Gosti su u Prag stigli bez najboljeg svjetskog igrača Novaka Đokovića.

Berdych je dakle pomeo Troickog za 1:0 Čeha protiv Srbije, a Janko Tipsarević izjednačio je za Srbiju pobjedom u pet setova, nakon više od pet sati igre i spašene tri meč lopte, Radeka Štepaneka. Osmi igrač svijeta poravnao je na 1:1 teže nego što se očekivalo. Puno teže.

Bilo je 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7 za srbijanskog tenisača koji je kod rezultata 5:6 i 6:7 spasio jednu odnosno dvije meč lopte kojima bi Češka vrlo vjerojatno već prvog dana mogla početi slaviti. Ovako, nada u prolazak Srbije u polufinale još uvijek traje.

U subotu je na rasporedu susret parova u kojima će najvjerojatnije zaigrati Berdych i Štepanek za Češku, te Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević ili Ilija Bozoljac za Srbiju.

Tipsarević: Pružio sam ruku Štepaneku a on mi je pokazao srednji prst!?

Janko Tipsarević nije mogao da vjerovati što je poslije pobjede nad Radekom Štepanekom uradio njegov češki suparnik:  Pokazao mu je srednji

"Možete li vi to zamisliti? Pet sati i sedam minuta smo proveli na terenu i na kraju, umjesto da mi pruži ruku, čovjek mi je pružio srednji prst!? Ma... dobro. Važno je da sam pobjedio. Nisam možda blistao, ali zahvaljujući mom izborniku, našoj klupi, Srbija je uzela poen" prenosi Blic izjavu čovjeka koji je Srbiji donio veliki bod prvog dana u Pragu.

 
"Ne želim zvučati arogantno, ali u svakom setu sam bio bliži pobjedi. Međutim, ovaj je pravio dramu, te aut, te nec, te se svađao sa sucem. To je utjecalo na suca, oštetio je i nas i njih, to me je malo omelo, no najvažnije je da smo došli do 1:1."

Tsonga - Isner 1:1

Prvog dana četvrtfinalnog dvoboja Davis Cupa između Francuske i SAD-a u Monte Carlu rezultat je 1:1.

Ryan Harrison, kojeg je američki izbornik Jim Courier uvrstio u momčad zbog izostanka prvog reketa Mardyja Fisha, pružio je kvalitetan otpor Jo-Wilfriedu Tsongi, ali je Francuz ipak slavio 3:1 u setovima.

Potom su na zemljani teren u Monte Carlu izašli Giles Simon i John Isner, a gostujući je tenisač iznenađujuće dominirao za glatkih 3:0 i ukupnih 1:1 nakon prvog dana dvoboja.

Davis Cup, četvrtfinale, prvi dan:


Francuska - SAD 1:1

Tsonga - Harrison 7:5, 6:2, 2:6, 6:2

Simon  - Isner 3:6, 2:6, 5:7

Španjolska - Austrija 2:0

Almagro - Melzer 6:2, 6:2, 6:4

Ferrer - Haider-Maurer 6:1, 6:3, 6:1

Češka - Srbija 1:0

Berdych - Troicki 6:2, 6:1, 6:2

Stepanek - Tipsarević 7:5, 4:6, 4:6, 6:4, 7:9

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.