Srpski Mourinho nakon Prosinečkog: "Hvala prijatelju Robiju, od kojeg nasljeđujem posvećenost Zvezdi"

ALEKSANDAR JANKOVIĆ (40), izbornik mlade srpske reprezentacije, nasljednik je Roberta Prosinečkog na klupi Crvene Zvezde.

Velikan Zvezde i hrvatskog nogometa je u ponedjeljak, nakon očitih nesuglasica s predsjednikom kluba Lukićem, sa suzama u očima napustio kormilo svog nekadašnjeg kluba s kojim je kao igrač 1991. godine osvojio naslov pobjednika Kupa prvaka.

Samo 24 sata kasnije, uprava kluba izabrala je njegovog nasljednika, koji će zajedno sa novom dužnosti paralelno nastaviti voditi i mladu srpsku reprezentaciju.

"Nasljeđujem ekipu Crvene zvezde koju je izabrao Robi, koji je moj prijatelj, i sebe doživljavam kao nasljednika njegove energije i posvećenosti i pripadnosti Zvezdi. Ovo je osjetljiv trenutak i očekuje nas veliki posao" rekao je između ostaloga na predstavljanju Janković, kojem je ovo drugi samostalni mandat na klupi Zvezde nakon onog sezoni 2007/08.

Janković je itekako upoznat sa stanjem u Zvezdi, jer je osim dužnosti glavnog trenera, čak dva puta do sada bio pomoćnik na Marakani. Mladom treneru tepaju da je "Srpski Mourinho", a u klub dolazi u najdelikatnijem trenutku: Ne samo da je naslijedio legendu Zvezde i ljubimca navijača, nego je raštimanu momčad preuzeo prije teških ispita protiv Bordeauxa i Novog Pazara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.