Statistika kao adut: Srna najbrži igrač, Hrvatska ima najbolju obranu i napad SP-a

Foto: Hina

SJAJAN dojam hrvatske pobjede nad Kamerunom s visokih 4:0 dodatno je uljepšan uvidom u statističke podatke ovog Svjetskog prvenstva.

Naime, nakon utakmice u Manausu FIFA je izašla s informacijom kako je Darijo Srna najbrži igrač ovog Mundijala, on je u susretu protiv Kameruna trčao brzinom od 31,98 km/h, što je brže od Robbenovog trka protiv Španjolske.

Nizozemac je u tom susretu trčao brzinom 31,3 km/h, iako je prvotno objavljeno da je s 37 km/h skinuo apsolutni rekord svjetskih prvenstava, Walcottovih 35,7 km/h. FIFA je naknadno objavila ispravljenu informaciju, a prema njoj je od Robbena brži i Ivan Perišić, koji je protiv Kameruna trčao brzinom 31,79 km/h.

Hrvatska ima najbolju obranu i napad

Ovo priznanje hrvatskom kapetanu zapravo je samo šlag na tortu statistike koja se može iščitati na stranicama FIFA-e, tamo je od četiri istaknute kategorije Hrvatska najbolja u njih dvije.

Riječ je o najboljem napadu SP-a, s ukupno 31 pokušajem prema vratima protivnika. Uz četiri postignuta pogotka Hrvatima je blokirano još pet udaraca, devet je obranio vratar, dok je izvan okvira gola završilo još 13 pokušaja.


Također, prema podacima FIFA-e Hrvatska ima najbolje obrambenu statistiku, zaustavljeno je ukupno 60 pokušaja suparnika, od čega je u 47 navrata bila riječ o dvobojima, devet puta je protivnički igrač blokiran, dok je vratar zabilježio četiri obrane.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.