Štimac našao svog "Pakasina": Neki su bili izvrsni, neki kolosalni, a Rakitić je ispao iz momčadi!

"OSTVAREN je i ispunjen prvi cilj. Bili smo svjesni poteškoća s kojima ulazimo u ovaj susret: sa saznanjem da je Modrić nespreman, Ćorluka nezaliječen, a Eduardo ne igra cijele utakmice." po tko zna koji put je podsjetio Štimac na sve nedaće koje su ga tištile prije i za vrijeme utakmice s Makedonijom.

"Bili smo strpljivi i dosljedni i maksimalno čestitam svojim igračima - neki su bili izvrsni, neki kolosalni, a neki su bili ispod svoje razine. Ali, zato smo tu mi na klupi da detektiramo anomalije. Prezadovoljan sam reakcijama igrača s klupe, ali nisam zadovoljan Rakitićem, od kojeg sam puno očekivao, a malo dobio i on gubi svoje mjesto u momčadi." javno je izbornik prokazao najvećeg krivca za još jednu blijedu igru reprezentacije kojoj je na čelu.
 

Štimac je istaknuo i pozitivan primjer: "Mi smo pobijedili Makedoniju na kojoj će mnoge reprezentacije slomiti nos, naravno, ako bude igrala kao večeras. Makedonija je dolazila u priliku iz kojih može šutirati i to je koristila. Vukojević je Pandeva cijelo vrijeme držao na oku i nije ga ispuštao ni kada je Hrvatska imala loptu."
 
Izbornik se sa žaljenjem osvrnuo na 'podršku' s tribina: "Sve ovo što se dogada oko terena pogađa igrače. Još od susreta u Splitu ambijent je negativan i u njemu je teško igrati. Nisam očekivao ništa bolje s tribina, ali zahvaljujem svima koji su došli. Nažalost, ne mogu utjecati na politiku saveza." jasno je Štimac prokazao sramotno visoke cijene ulaznica za Makedoniju.
 
Pred Belgiju je poručio kako neće raditi radikalne promjene, nego sitne korekcije. "Ne bih potpisao bod u Belgiji. Nisam takvog temperamenta. Za osvojiti bod u Belgiji, treba igrati na sva tri."

Zašto je protiv Makedonije jedva ulovio puni plijen?
 
"Prvi ozbiljniji suparnički napad razdvojio nam je linije, između kojih smo željeli postaviti Eduarda i Perišića. Modrića smo gurnuli iza Mandžukića, ali Rakitićeva indolentnost dovela nas je do toga da Luku moramo vratiti na zadnjeg veznog."

Štimac se protiv najslabijeg suparnika i niti četiri dana pred gostovanje kod najjačeg, kockao s ključnim igračem:
 
"Ćorluka ima kroničan problem s tetivom, ali prerano je govoriti je li izgubljen za Belgiju."

> Makedonski izbornik: Ostali smo bez zasluženog boda. Nisam vidio tu ogromnu razliku između nas i Hrvatske

> Pletikosa: Postojao je kontakt s Pandevom, sudac je mogao dosuditi jedanaesterac

> Brazil je uz ovakvu igru dvije svjetlosne milje daleko

> "Jedna pogreška u obrani i nedosuđen jedanaesterac dovoljni za poraz"

> Modrić: Ništa se nije promijenilo otkako sam u Realu. Uvijek s istom željom dolazim u Hrvatsku

> Srna: Modrić je na periode bio pravi

> Jelavić: Nadam se da ću u Belgiji nastaviti niz
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.