Što kažete, je li Goluža dovoljno dobar za zlato?

Foto: Getty Images / Guliver image 

"NE ZANIMA nas tko je na putu, mi želimo otići do kraja", potvrdio je danski pivot Totf Hansen ono što se od Danaca na ovom turniru i očekuje.

Europski prvaci na svom terenu žele obraniti naslov, a protiv Hrvatske imaju i dobro, svježe iskustvo. Problem je za Hrvatsku što se i Golužini igrači dobro sjećaju šamaranja u polufinalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. tada nismo imali zamjenu za potrošenog Duvnjaka. Sinoć, kada su ga Poljaci udvojili, Duvnjakovu nemoć kompenzirao je Bičanić.

Takva rješenja trebat će Hrvatskoj sutra u polufinalu. Danska na turniru gazi sve pred sobom, a Hrvatska mora paziti da je ne pregazi već na početku. Vraćanje u utakmicu potrošilo bi mnoge resurse. dance smo posljednji put pobijedili 2010. godine u Austriji (sjajna partija Alilovića), ali u ranoj fazi.

Danci su najgori protivnik kojeg smo mogli dobiti u polufinalu Eura. Zabili su najviše pogodaka na prvenstvu (186, 65 posto) i podijelili najviše asistencija. Vode i u kategoriji blokada, a ako se sjećate, upravo je to bilo oružje Španjolaca koji su Dance razbili u finalu posljednjeg SP-a. Danci su nešto i izvukli iz tog poraza.

Hansen je zabio 28 golova, bori za titulu prvog strijelca turnira. Zlatko Horvat, prvi strijelac Hrvatske, daleko je iza njega. Vratar Landin također je jedan od najboljih vratara prvenstva, pa će dobra izvedba Alilovića biti važan preduvjet za pobjedu. No, samo jedan od preduvjeta. Za pobjedu nad ovakvom Danskom sve stane u kratku najavu; treba odigrati savršenu utakmicu. 

 


Može li Slavko Goluža ovu momčad konačno odvesti do zlata? Je li jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportaša spreman odigrati savršenu trenersku utakmicu? To je pitanje u našoj današnjoj anketi.

Od početka priprema Goluža djeluje vrlo smireno. Poučen iskustvima s proteklih prvenstava, manje se bavi pričom i uporno stišava euforiju. Kao da želi poručiti da polufinale nije naš cilj, već samo stepenica do njega. Nema ni pritisak saveza, koji više muče financije i vjeruju da je za Hrvatsku obzirom na budžet saveza sve više od osmog mjesta uspjeh. 

Svojim komentarima tražili ste raspravu:

"Od starta govorim da nam je ovo najzrelije prvenstvo i da ćemo uzeti zlato. Koliko god ga smatrali nesimpatičnim, Goluža izrasta u pravog trenera. Ostaje činjenica da Rivera, Onesta i Wilbek nisu četiri puta u nizu ušli u polufinale, to nitko ne može pobiti", napisao je na jedan od naših čitatelja.

Mnogi se ipak ne slažu: "Goluža vodi skup sjajnih pojedinaca, ali on ih njih ne može izvući najbolje. Bronca je za njega uspjeh", komentar je našeg posjetitelja s Facebooka.

"Napredovao je od Španjolske u nekim reakcijama u obrani ali i dalje nemam osjećaj da mu igrači vjeruju", jedan je od vaših stavova. 

Uključite se u raspravu na Indexovoj Facebook stranici. 

>>> OPŠIRNJE: Goluža prije puta za Herning: Nitko ne želi ovo zlato više od nas!

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.