Što se mora dogoditi jednom Šveđaninu da dođe raditi u Hrvatsku?

Foto: Cropix / V. Dugandžić

"OVO JE za mene velika avantura. Nisam tu zbog novca, neću zarađivati kao nogometaši u inozemstvu. Tu sam zbog izazova", objasnio je Jens Andersson kako jednom Šveđaninu uopće padne na pamet doći raditi u Hrvatsku.

40-godišnji Andersson stigao je danas na Poljud. Novi sportski direktor Hajduka razgovarao je s vodstvom kluba i pogledao trening Igora Tudora. Dvogodišnji ugovor već je potpisan, a u ponedjeljak Anderssona čeka prvi radni dan. Izazova neće nedostajat, to je sigurno.

Došao je u klub velike povijesti, ali i velikih dubioza. Njegov je posao prije svega pronalazak povoljnih i kvalitetnih igrača na kojima klub može zaraditi spasonosan novac. Iz AIK-a nosi dobre rezultate, ali taj dio svoje karijere morao bi zaboraviti i što prije se upoznati s posebnostima hrvatskog nogometnog tržišta. Iz bogate Švedske došao je na rub Europe, u zemlju bez živog novca, sistema i privrede, ali vrlo bahatih očekivanja.

Hajduk mu je već ukazao i na pojedine menadžere, jer očekuju da Andersson bude čvrst i neovisan od utjecaja lokalnih preprodavača

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.