Stuttgart reda samo poraze, a Rijeka skuplja bodove: Kekova momčad rutinski svladala Dragovoljac bez Benka

Foto: Srdjan Vrancic/Cropix

RIJEKA je u sedmom kolu HNL-a slavila 2:0 protiv Hrvatskog dragovoljca.

Na travnjak u Kranjčevićevoj Rijeka je istrčala bez svog najboljeg nogometaša i prvog strijelca lige Leona Benka, koji bi mogao napustiti Kantridu. Ipak, Rijeka je i bez njega odigrala sjajnu utakmicu i stigla do nove pobjede. Nakon dva promašaja Krstanovića i Mujanovića, Rijeka je povela u 22. minuti. Bertoša je prošao po lijevoj strani, uposlio Mujanovića, koji je neometan   pogodio domaću mrežu.

Minutu kasnije Dragovoljac je propustio veliku priliku za izjednačenje. Knežević je u kaznenom prostoru srušio Jajčinovića i domaća momčad je dobila jedanaesterac. Međutim, Brtanov udarac s 11 metara obranio je Vargić.

Uzbuđenja su se nastavila i u posljednjim trenucima prvog dijela. Najprije je Rijeka zaprijetila nepreciznim udarcima Alispahića i Ajayija, a zatim je riječki gol spasio vratar Vargić sjajnom obranom Tomićevog udarca.

 

Ozljeda fantastičnog Ajayija, Pokrivač potvrdio pobjedu Rijeke

Rijeka je predvođena sjajnim Nigerijcem Ajayijem odlično otvorila drugo poluvrijeme. Ajayi je kreirao šanse za Krstanovića i Pokrivača, ali nije bilo promjene rezultata. Krstanovićev udarac je obranio domaći vratar Čović, a Alispahićev je zaustavila vratnica. U 69. minuti, nakon još jednog dodavanja Ajayija, Kvržić je pogodio gredu. Okvir gola, pak, nije spasio Čovića u 76. minuti kada je lijepu akciju Borasa i Krstanovića završio Pokrivač preciznim udarcem.

Problem za Rijeku bi mogle predstavljati ozljede Zlomislića i Ajayija. Zlomislić je igru napustio u prvom poluvremenu, a Nigerijac nakon jednog neopreznog starta domaćih u drugom.

Ovom pobjedom je momčad Matjaža Keka skočila na drugo mjesto uoči gostovanja u Stuttgartu gdje će u četvrtak u play-offu Europa lige braniti prednost od 2:1 iz prve utakmice. Rijeka, koja za poraz ne zna posljednjih 13 utakmica, ima 15 bodova, dva manje od vodećeg Dinama.

Stuttgart predzadnja momčad lige

Stuttgart je u trećem kolu Bundeslige doživio i treći poraz. Na gostovanju kod Augsburga "Švabe" su izgubile 2:1. Stuttgart je u Augsburgu nastupio u sastavu: Ulreich - Sakai, Schwaab, Rudiger, Boka - Abdellaoue, Gentner, Maxim, Leitner, Rausch - Ibišević

Augsburg je poveo već u šestoj minuti pogotkom Altintopa, a pola sata kasnije je prednost domaćih udvostručio Callsen-Bracker. Poraz Stuttgarta ublažio je, a tko drugi nego, Vedad Ibišević iz jedanaesterca. Ibišević je postigao šest od sedam ovosezonskih golova Stuttgarta, uključujući i jedini protiv Rijeke.

 

 

Bobić: Razmotrit ćemo sve opcije

Navijači "Švaba" više ne mogu čekati, žele odlazak trenera Brune Labbadije, a igrom momčadi je razočaran i sportski direktor Fredi Bobić.

"Jako loše smo otvorili sezonu i nismo ostvarili ono što smo zacrtali. Imamo sada vrlo tešku situaciju i razmotrit ćemo sve opcije", rekao je Bobić nakon poraza u kojem je Stuttgart ponovno imao više loptu u posjedu, ali je propustio nekoliko prilika.

Nakon tri kola Stuttgart je predzadnja momčad Bundeslige. "Švabe" nemaju bodova, baš kao niti posljednjeplasirani Eintracht iz Braunschweiga. Utakmica protiv Rijeke u četvrtak je posljednja prilika Labbadiji da ublaži katastrofalan početak sezone i barem malo smiri razočarane navijače...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.