Talijanski mediji: Hajdukov najveći uspjeh polufinale s Tottenhamom, a Torcida najstarija u Europi

TALIJANSKI mediji se nisu previše upuštali analize Interovog protivnika u trećem pretkolu Europa lige. Talijane ne zanimaju previše pretkola u Europi pa su to uglavnom šturi izvještaji s najosnovnijim informacijama.

Hajduk je u drugom pretkolu svladao Skonto 2:0 i napravio veliki korak prema utakmici s Interom, no talijanski mediji su jednak prostor dali oba klubovima.

Talijanska agencija ASCA navodi da je najveći uspjeh Hajduka u Europi polufinalu protiv Tottenhama u polufinalu Kupa Uefa 1984. Pišu da je Hajduk prošlu sezonu završio na drugom mjestu s 21 bod minusa ispred Dinama te da je Ante Vukušić trenutno najbolji strijelac kluba.

Corriere dello Sport napominje da Inter nikada nije igrao protiv hrvatskog kluba otkako se raspala Jugoslavija niti da se susretao s Hajdukom. Jedini dva susreta s hrvatskim protivnikom imali su u prvoj sezoni Kupa velesajamskih gradova (1955–58) kada su s 1:0 i 4:0 svladali Zagreb XI.

La Repubblica piše da je Hajduk osnovan u Pragu i da je jedan od najpoznatijih hrvatskih klubova koji je dao Bokšića (Juventus), Jarni (Juventus), Rapaića (Standard), Tudora (Juventusa), Šurjak (Udinese) i Asanovića (Napoli). U tekstu se napominje da su Splićani osam puta osvojili prvenstvo Hrvatske, pet puta Kup i šest Superkup te da je Torcida najstarija navijačka skupina u Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.