To se zove igrač za velike utakmice! Drogba: Ovo je negdje bilo zapisano!

JEDVA se uspio otrgnuti iz zagrljaja suigrača, pozdraviti se s navijačima i onda odvojiti koju sekundu za sebe. Ipak je to bila njegova noć. Didier Drogba uručio je pehar Romanu Abramoviču, jer nitko ga nije želio kao on, niti je uložio više od tog čovjeka. Vjerojatno je zajedno s likovima poput Florentina Pereza odveo nogomet u nekom drugom, "smrtnicima" nepojmljivom svijetu, ali Chelsea nije samo Abramovič. To su imena poput Čecha, Terryja, Lamparda, Ashleyja Colea i tog nevjerojatnog Droge, imena koja večeras nisu bez razloga na krovu Europe.

"Ovo je bila sudbina. Ja jako vjerujem u sudbinu i puno se molim. Ovakav rasplet je odavno bio zapisan. Bog je prekrasan! Moja momčad je nevjerojatna. Ovaj trofej bih posvetio svim našim menadžerima i igračima koji su ranije bili s nama. Naš izjednačujući gol je u mentalnom smislu jako promijenio utakmicu. Vrlo sam sretan. Život je fantastičan", nizao je Drogba rečenice u dahu i euforiji, noge su još bile vruće od kaosa...

Dvije minute dijelile su Chelsea od poraza, misli su se već vraćale na Lužniki, a onda se ukazao. Mnogi su to i očekivali, takva je sezona iza nas. Glavom je zakucao nakon kornera, vratio Chelsea u život, pa potom umalo opet bacio u ponor, jedanaestercem nad Riberyjem. Tada se, pak, ukazao Čech. Bila je osovina kojoj sinoć ni nebo nije moglo pomrsiti planove.

Sjajnu utakmicu Frank Lampard okrunio je i pogotkom u trećoj seriji jedanaesteraca.

"Ne mogu vjerovati! Pokazali smo veliku odlučnost i pravi borbeni duh. Didier Drogba je naš čovjek. On je naš junak! On je igrač koji zabija za Chelsea u najvećim utakmicama. Zabio je i večeras, kada nam je stvarno najviše trebalo"

Iako se tek oporavio od ozljede Gary Cahill se odlično nosio s Mariom Gomezom, drugim strijelcem ovosezonske Lige prvaka.

"Čudesno! Nemam riječi! Došao sam u Chelsea osvajati trofeje, ali osvojiti dva u prvoj sezoni je nevjerojatno", rekao je Cahill koji je početkom ove godine za sedam milijuna funti došao u Chelsea iz Boltona.

Ashleyu Coleu finale u Munchenu je bilo treće u karijeri. I bila je to treća sreća za Colea nakon poraza u dresu Arsenala od Barcelone 2006. i u Chelseaju dvije godine kasnije od Uniteda.

 "Ne postoje riječi koje bi mogle ovo opisati. Mislim da smo bili blizu poraza, ali nas je sreća ovaj put napokon poslužila. Zaslužili smo ovaj trofej jer smo uvijek vjerovali u njega", uzbuđeno je govorio lijevi bočni Bluesa.

Roman Abramovič morao bi biti luđi nego što jest, da dozvoli scenarij prema kojem je Drogba upravo odigrao svoju posljednju utakmicu za Chelsea...

Heynckes: Di Matteo zaslužuje trogodišnji ugovor

Roberto Di Matteo je u dva i po mjeseca na klupi Chelseaja preporodio ''bluese'', te je s njima osvojo FA Cup i Ligu prvaka, ali još uvijek nije dobio potvrdu od Abramoviča da će biti trener i sljedeće sezone.

"Moja budućnost na klupi? Neću o tome, jedino što želim je dostojno proslaviti ovaj veliki trofej i fantastični uspjeh. S obzirom na suspenzije i ozljede koje smo imali u momčadi, neki igrači koji nisu igrali tri ili četiri tjedna su odigrali 120 minuta finala. Naša momčad je sastavljena od igrača koji imaju veliko srce, motiv, strast i odlučnost. Cijela je momčad, tu mislim na igrače i ostalo osoblje, uložila svoj maksimum. Samo tako možete osvajati trofeje", rekao je Di Matteo na čiju je stranu stao i trener poražen momčadi Ulli Heynckes.

"Ako želite da kažem nešto o mom kolegi Robertu Di Matteu, mogu reći samo da bi mu Chelsea trebao ponuditi trogodišnji ugovor", izjavio je Heynckes.

Di Matteo: Drogba je nevjerojatno važan za našu momčad

Trener Chelseaja je očekivano na prvo mjesto stavio kolektiv, ali nije mogao, a da ne spomene čudesnog Drogbu.

"Kada je Bayern poveo, nije nam ostalo puno vremena do kraja. U takvoj situaciji morat i i imati igrače u momčadi koji će se izdignuti i napraviti potez koji će vas vratiti. Mi imamo mnoge takve igrače. Didier Drogba je zabio fantastičan gol koji nas je vratio, a onda je zabio i penal odluke. On je toliko važan igrač za našu momčad. Međutim, ovo je momčadski uspjeh. Obrana je bila odlična, vezni red također. Bayern je jako dobra momčad, koja je odigrala jako dobru utakmicu. Mi smo imali sreće, ali držim da smo i zaslužili tu sreću", zaključio je Di Matteo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.