Trapattoni dobio tajno oružje protiv Hrvata: Euforični Irci ne znaju za poraz više od godinu dana

PRVA proba irske reprezentacije je uspješno položena. Bosna i Hercegovina, koja je glumila Hrvatsku poražena je s minimalnih 1:0, a irski mediji i dalje ne žele kritizirati neuvjerljivu partiju svojih ljubimaca. Irska je, dakako, pod totalnom euforijom i pobjeda protiv izabranika Safeta Sušića došla je kao naručena.

"Heroj Begović spasio Bosnu od Iraca"



"Možda bi igrači Giovannija Trapattonija došli do veće pobjede da na vratima Bosne nije stajao heroj Asmir Begović, koji je bio daleko najbolji igrač gostiju", započinje svoju analizu Independent.ie.

"Irska je nastavila svoj niz te je sada već 13 utakmica bez poraza. Trapattoni je odabrao Bosnu i Hercegovinu jer im je taktika, ali i mentalitet vrlo sličan Hrvatima protiv kojih će se boriti kroz nekoliko tjedana", objašnjava Independent.ie, koji se osvrnuo i na samu utakmicu.

"Igrači BiH su bolje otvorili utakmicu. Držali su loptu u nogama i nisu dali Trapattonijevim trupama da se razigraju. Džeko i Ibišević su naročito bili opasni u kaznenom prostoru. Međutim, Irska se postepeno budila te je preko Duffa i Keanea počela prijetiti Begoviću, koji je u tom periodu bio nesavladiv", pišu Irci.

Inače, Irska je posljednji put poražena 29. ožujka 2011. godine, i to protiv Urugvaja koji je slavio 3:2. Da ne bude nesporazuma, Irci su od tada igrali protiv Hrvatske (0:0), Rusije (0:0) i Italije koju su dobili s uvjerljivih 2:0.

Aiden McGeady Trapattonijevo tajno oružje



Iako je Shane Long postigao pobjednički pogodak, igračem utakmice prema Goal.comu proglašen je Aiden McGeady.


"Odigrao je fantastičnu utakmicu nakon što je u drugom poluvremenu ušao na teren. Bio je najbolji irski igrač, a njegova proigravanja za Longa i Waltersa bila su fenomenalna, on je namjestio pogodak Longu", piše Goal.com.

"Irska i Bosna i Hercegovina odigrali su prvo poluvrijeme za zaborav. Drugo poluvrijeme, pak, počelo je kao i prvo, no onda je Trapattoni uveo Shanea Longa, Aidena McGeadyja i Jona Waltersa, koji su preokrenuli stvari na travnjaku", smatra Goal.com, koji smatra da Trapattoni može biti itekako zadovoljan viđenim u drugom poluvremenu.



Nove brige za Talijana: Irska ostala bez veznjaka Birminghama

Keith Fahey, igrač Birminghama, ozlijedio se na zagrijavanju prije susreta protiv Bosne i Hercegovine, te sigurno neće nastupiti na Euru. Naime, Fahey je ozlijedio prepone.

"Tijekom današnjeg zagrijavanja Keith je osjetio da nešto nije u redu. Odmah je odveden na dodatne pretrage gdje je ustanovljena ozljeda prepona. Mirovanje je neophodno", rekao je glasnogovornik nogometnog saveza Irske.

Trap je umjesto Faheyja pozvao Paula Greena, koji je trenutačno bez kluba. Irska će nakon Bosne i Hercegovine sljedeću pripremnu utakmicu imati 4. lipnja protiv Mađarske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.