Tuga u francuskoj reprezentaciji: Teško je živjeti s ovim porazom, seriji je došao kraj

VELIKA je tuga zavladala u francuskoj reprezentaciji nakon poraza od Hrvatske. Europski prvaci ostali su bez polufinala i mogućnosti da obrane naslov. Čini se da se nadzire kraj francuskoj generaciji koja je poharala svijet.

> Ne, ovo nije lažan naslov. Marko Kopljar poslao Francuze kući!

> Druga strana "Hrvatske invazije na Novi Sad": Otimaju im zastave i razbijaju automobile

> Pogledajte kako se slavi kad se razbije Francuska!

> Hrvatska konačno skinula francusko prokletstvo: Ova lica neće proći kroz Trijumfalna vrata

> Slovenci nas odveli u polufinale! Nakon pobjede Hrvatske, poklopio se i drugi rezultat u skupini

> Napadi na hrvatske navijače u Srbiji: Izboden nožem, konvoj zasut kamenjem, zapaljen kombi!

"Dali smo sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno. Prvih 45 minuta je bila otvorena utakmica, ali smo onda pali u poteškoće. Hrvatska je igrala odlično i nismo imali odgovor. Momčad trenutno se nije dovoljno jaka. Možete zamisliti u kakvom su stanju igrači. Ali, ovo je početak nečeg drugog. Priča se nastavlja", rekao je francuski izbornik Claude Onesta.

"Protiv sebe imali smo veliku momčad. Hrvatska je pobijedila zasluženo. Danas je bila praktički nepobjediva. Mi nismo imali oružja da bismo se suprotstavili."

"Novi cilj su Olimpijske igre"

Jeronim Fernandez priznao je da je Hrvatska bila bolja.

"Nismo bili na razini Hrvatske. Čak i kad smo bili na 100 posto bilo je teško protiv njih. Poraz je sasvim logičan. Prije utakmice smo se željeli boriti. Uspjeli smo to učiniti tijekom prve polovice. Tada nas je malo svladao umor, počeli smo promašivati, njihov vratar je skupio nekoliko obrana i počeo je raspad naše igre. Izgubili smo puno samopouzdanja. Svi ćemo ga morati obnoviti u svojim klubovima. I onda ćemo krenuti dalje i pripremiti se. Teško je živjeti s ovim. Serija je došla kraju, ali to svima pokazuje da je ono što smo učinili kroz četiri godine izuzetan uspjeh."


Thierry Omeyer nije bio na svojoj razini danas.

"Borili smo se. Teško je izgubiti i pomiriti se s tim.. Teško je to. Svejedno imamo jedan veliki cilj ove godine, a to su Olimpijske igre. To je drugačije natjecanje i tamo ćemo pokušati popraviti stvari."

Luc Abalo i Guillaume Gille su bili jako razočarani.

"Hrvati su nas psihološki pojeli. Taktički smo bili dobri, igrali smo solidno, ali smo psihološki pali. Nakon toga se bilo teško vratiti. Lopta nam je bila teška i više nismo bili precizni", rekao je Abalo dok je Gille dodao:

"Dobro smo igrali 35 minuta, ali smo onda ostali bez zraka. Na kraju su nas Hrvati kaznili. Hrvati su bili u euforiju i pogađali su iz svih pozicija. Ne želim da ljudi misle da smo pali jer se nismo borili. Danas nažalost to nije bilo dovoljno. Morat ćemo iz ovoga izvući pouke i baciti se na posao."

"Propustili smo ovo natjecanje"

Nikola Karabatić, najveća zvijezda momčadi kao da nije ni došao u Srbiju.

"Dobro smo igrali u obrani, no naši su suparnici uvijek nalazili rješenje. To je razlog zbog kojeg nismo imali dovoljno lopti za lakše napade. Hrvatska je pokazala više želje od nas. Znamo da nismo odradili dobar turnir. Ali ništa nije gotovo. Idemo se fokusirati na Olimpijske igre", rekao je Karabatić.


Luc Abalo, godinama najbolje desno krilo na svijetu, priznao je:

"U svim je našim utakmicama s Hrvatskom uvijek bilo krajnje neizvjesno. Tako je bilo i ovaj put. Bilo je sasvim izjednačeno osim u završnim minutama. No, rezultat je sada ionako najmanje bitan."

"Hrvati su igrali dobro i iznenadili su nas igračima od kojih nismo očekivali opasnost. Posebice se to odnosi na Marka Kopljara. Očito su nas dobro proučili. Sada se moramo vratiti poslu i gledati se što bolje pripremiti za sljedeće natjecanje, Olimpijske igre", rekao je kružni napadač francuske momčadi Bertrand Gille, dok je, čini se, ponovno najiskreniji bio obrambeni specijalist Didier Dinart.

"Jednostavno smo propustili ovo natjecanje. Idemo sad probati do kraja odraditi posao, odigrati još utakmicu s Islandom i utakmicu za poredak. Moramo sada paziti da se netko ne ozlijedi. Red je da svatko od nas bude maksimalno samokritičan. Ja, eto, priznajem da je obrana protiv Hrvatske sasvim zakazala."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.