U četvrtfinalu nakon 12 godina: Fantastičnim preokretom Galatasaray izbacio Schalke!

Foto: Screenshot

GALATASARAY je prošao u četvrtfinale Lige prvaka! Turska momčad svladala je Schalke u Gelsenkirchenu sa 3:2 nakon što remija 1:1 u prvoj utakmici.

U uzvratu je prvi mrežu zatresao Neustadter za 1:0, ali gosti su u pet minuta preokrenuli golovima Hamita Altintopa i Buraka Yilmaza. Hoger je u 63. izjednačio, a u posljednjem napadu Umut Bulut zapečatio je sudbinu njemačkog kluba.

Tribine Veltins Arene očekivale su veličanstvenu utakmicu. Ofenzivno postavljene momčadi, a i forma napadača, obećavali su golove. Imena na terenu garantirala su spektakl.Gosti su se nametnuli na početku, ali udarci Hamita Altintopa i Buraka Yilmaza odlazili su pored gola. Schalke je bio konkretniji, ali Muslera je obranio pokušaj Pukkija, prije nego su Nijemci poveli.



Turski mediji o "skandalu": Na Drogbi je bio prekršaj kod prvog gola!

U 17. minuti svoj prvi gol u Ligi prvaka ove sezone zabio je Neustadter nakon kornera sa sedam metara, no pogotku je prethodio prekršaj nad Didierom Drogbom zbog kojega turski mediji unatoč pobjedi pišu o "skandaloznom" propustu švedskog suca.


 
Altintop ušutkao rodni grad, a razveselio njemačke Turke

Petnaestak minuta trebalo je momčadi Fatiha Terima da se oporavi od šoka, a onda je zaprijetio Sneijder odličnim udarcem sa 18. metara. Samo dvije minute kasnije, u 37., Hamit Altintop, koji je za Schalke igrao četiri godine, odapeo je sa 30-ak metara i pogodio za 1:1 utišavši publiku usred svog rodnog grada!


 
Na krilima opće euforije niti pet minuta kasnije Burak Yilmaz zabio je za 1:2 svoj osmi gol u osmoj utakmici u Ligi prvaka ove sezone. Galatasaray je zabio ukupno deset. Turčin je prihvatio dugu loptu sa svoje polovice, pobjegao svom čuvaru i prebacio istrčalog Hildebranda za preokret.

U nastavku je prijetio Schalke, Muslera je opet branio Pukkijeve udarce, a Draxler je pored lijepih driblinga propustio realizirati svoje šanse. No, u 63. minuti Höger je pogodio gredu, a Uchida se s loptom prošetao po šesnaestercu prije nego je dodao natrčalom Bastosu koji je zakucao za 2:2.

Gelsenkirchen se probudio, bio im je potreban pogodak za prolaz, no Galatasaray je nastavio pritiskati i nakon izlaska Sneijdera. Drogba i Yilmaz nisu uspjeli probiti vratara domaćih, ali Umut Bulut, koji je umjesto najboljeg strijelca turske momčadi ušao u 86. minuti, donio je pobjedu. Iskoristio je pad koncentracije u posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade, i zabio za 3:2.


Schalke - Galatasaray 2:3

Schalke: Hildebrand - Kolašinac, Matip, Howedes, Uchida - Neustadter, Hoger - Bastos, Draxler, Farfan - Pukki

Galatasaray: Muslera - Riera, Nounkeu, Kaya, Eboue - Melo - Inan, Sneijder, Altintop - Yilmaz, Drogba

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.