Umro je Tito Vilanova

Foto: Fotomontaža/Index

BIVŠI trener Barcelone Tito Vilanova umro je u 45. godini života nakon duge i teške bolesti.

Vilanova se više od dvije godine borio s tumorom parotidne žlijezde. Njegovo stanje pogoršalo se u četvrtak navečer zbog čega je hitno prebačen u bolnicu na operaciju želuca, a preminuo je dan kasnije u popodnevnim satima.

Vilanova je 2008. postao pomoćnik trenera Barcelone Pepa Guardiole i s njime vodio momčad do rekordnog broja trofeja. Odlaskom Guardiole naslijedio je klupu 2012. godine, ali već sljedeće je otišao zbog uznapredovale bolesti. Kao igrač igrao je za Barcelonu B i niz manjih španjolskih klubova među kojima se ističu Celta i Mallorca.

"Barcelona je zavijena u crno. Umro je Tito Vilanova. Neka počiva u miru", stoji u priopćenju katalonskog kluba: "Klub izražava sućut obitelji, članovi kluba, igrači i navijači pridružuju se svima koji tuguju. Obitelj Vilanova tražila je da se poštuje njihova privatnost u ovim teškim trenucima".

Na tribinama Camp Noua tijekom petka će biti otvoren prostor na glavnoj tribini gdje će se Vilanovi moći odati počast.

Bivši trener Barcelone operiran je u prosincu 2012. godine, 10 tjedana je bio u procesu kemoterapije, vratio se u ožujku 2013. kada je s Barcom osvojio naslov prvaka. Nedugo nakon toga, povukao se, ovaj put zauvijek.

Kronologija bolesti


Barcelona je u studenom 2011., uoči dvoboja Barcelona i Milana u Ligi prvaka, objavio da Tito Vilanova ima rak i treba hitnu operaciju. Već u prosincu, nakon operacije i brzog oporavka, sjedio je na klupi uz Guardiolu tijekom utakmice s Real Madridom. U svibnju 2012. liječnici su objavili kako je Vilanova potpuno izliječen.

U studenom iste godine Barcelona je objavila da otkazuje božični ručak i saziva hitnu pressicu na kojoj je otkriveno kako se Vilanovi bolest vratila te će morati privremeno napustiti klupu prve momčadi. Krajem godine je operiran, a u siječnju 2013. u New Yorku je prošao kemoterapiju i radioterapiju da bi se do travnja vratio na klupu za dvoboj s PSG-om. Svaka tri mjeseca nastavio je ići u New York na provjere, a tog ljeta Barca je već počela potragu za novim trenerom. Tito je u srpnju objavio da se povlači kako bi se posvetio borbi s bolešću.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.