Uspješan početak lova na zlato: Četverac na pariće s pola gasa u polufinale!

HRVATSKI četverac na pariće lakoćom se plasirao u polufinale svoje discipline, pobijedivši u kvalifikacijskoj utrci u Eton Dorney Rowing Centeru. Polufinalna utrka održat će se u srijedu, a priželjkivano i očekivano finale u petak.

David Šain, Damir Martin te Valent i Martin Sinković stazu su prošli u vremenu od pet minuta i 39 sekundi, ostavivši iza sebe olimpijske pobjednike iz Pekinga, Poljake, te posade Australije i Novog Zelanda.

Već do prvog prolaza naši veslači odvojili su se od pratnje Poljaka, da bi unatoč smanjenom broju zaveslaja u sredini utrke povećali prednost pred drugoplasiranim Poljacima i u cilj ušli s boljim vremenom od pobjednika prve (Rusija) i treće (Njemačka) kvalifikacijske skupine.

Potvrdili su na taj način odličnu formu koja ih je krasila uoči Igara i samopouzdanje koje je naraslo nakon utrka Svjetskog kupa u Beogradu, Luzernu i Munchenu.

U polufinale su prolazile prve tri posade iz svake grupe, a premda je Novi Zeland već dio utrke bio ispred Australaca, u samom finišu su Aussiesi uspjeli pronaći koji zaveslaj više i plasirati se među 12 najboljih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.