Val optimizma na Stanovima: Ako možemo dobiti Dinamo na Maksimiru, možemo i ostati u ligi

ZADARSKA sreća je nemjerljiva. Mlada momčad Ferde Milina napravila je nemoguće, slavila je na Maksimiru s igračem manje nakon dva gola minusa, izbacivši veliki Dinamo iz Kupa. Junaci utakmice su dvostruki strijelac Stipe Perice i Kruno Ivančić. Ovaj potonji prokomentirao je u uvodu dvoboj...

"Osjećaj je nevjerojatan, ali samo zbog toga što smo uživali u nogometu, kao što nam je trener i rekao pri izlasku na teren. Momčad je uvijek najvažnija, a mi smo protiv Dinama upravo bili momčad. Ovo je velika pobjeda koju sigurno nitko nije očekivao. Vidjeli smo da možemo, da ako zabijemo jedan gol možemo i do preokreta. To se i dogodilo", rekao je Ivančić za Zadarski list.

Ako smo izbacili Dinamo u Maksimiru to znači da smo sposobni izvući se iz teške situacije u koju smo upali u Prvoj ligi. Ova pobjeda može nam nešto značiti u prvenstvu samo ako budemo vjerovali da možemo svašta napraviti, a pritom, bez obzira na sve, uživati u nogometu", dodao je.

Sličnog razmišljanja je 17-godišnji Perica...

"Presretan sam! Jednostavno nema riječi kojima bih opisao koliko sam sretan zbog ova dva zgoditka i zbog toga što smo izbacili Dinamo. Ovo je veliki poticaj za mene da nastavim još više raditi. Želio bih se zahvaliti svim trenerima koji su me trenirali i posebno Ferdi Milinu koji me gurnuo u vatru što nije bilo lako jer ja imam tek 17 godina. Nadam se da ću i u Splitu u subotu dobiti priliku nastupiti protiv Hajduka", spremno će Perica.

Za kraj, svoje razmišljanje ponudio je iskusni Igor Prahić...

"Priredili smo senzaciju na Maksimiru, sigurno to nije nitko očekivao, pa ni mi sami. Posebno nismo vjerovali nakon prvog dijela u kojem smo gubili 0:2, međutim, u nastavku smo vidjeli da se da igrati protiv "modrih" i s dvije kontre došli do produžetaka, a kasnije i do pobjede. Izdržali smo sve napade Dinama i prolazimo dalje. Ova pobjeda za nas je vrlo važna jer nas diže psihološki i daje nam poticaj i samopouzdanje za prvenstvene dvoboje", rekao je Prahić.

"Mislim da apsolutno možemo biti zadovoljni igrom naše momčadi bez obzira što smo u prvom poluvremenu gubili 2:0. Međutim, momci su se dobro vratili u drugom poluvremenu, stajali su dobro na terenu te smo izjednačili i na kraju pobijedili. Cijela momčad je zaslužna na čelu sa stožerom", rekao je  sportski direktor Zadra, Josip Bajlo.

Trener Zadrana Ferdo Milin nakon prospavane noći prokomentirao je jučerašnji dvoboj.

"Mi smo izgledali kao momčad. Jesmo gubili 2:0, ali smo svih 120 minuta izgledali kao momčad i zato smo dobili tu utakmicu. Vratilo nam se sve za ove tri zadnje utakmice koje smo dobro igrali, ali izgubili", rekao je Milin.

>>> "Modri" šokirani ispadanjem od Zadra: "Zabili su nam gol svaki put kad su prešli centar"

>>> Vojskovođa izgubio bitku, a možda i rat: "Čačić danas ostaje trener sto posto"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.