Veliko iznenađenje: Federer nakon 14 godina ispao u trećem kolu Australian Opena!

 Foto: Guliver Image/Getty Images

ROGER FEDERER ispao je u trećem kolu Australian Opena! Pobijedio ga je Talijan Andreas Seppi sa 6:4, 7:6, 4:6, 7:6.

Talijanski tenisač igrao je odlično, dobro servirao i često prolazio Federera na mreži. Prvi break u meču napravio je Seppi kod 4:4, a u sljedećem gemu je spasio tri break-lopte i poveo u setovima. Čak četiri breaka viđena su u drugom setu u kojem se igrao tie-break. Talijan je u njemu gubio 3:5, ali je preokretom slavio sa 7:5 i uzeo drugi set. 

Federer je Seppija u trećem setu slomio u trećem gemu, te je bez problema odveo meč u četvrti set u kojem nije bilo breaka. Tamo je ponovno Seppi slavio preokretom, a posebno su impresivna posljednja dva poena koja je osvojio sjajnim udarcima iz forhenda.
 

 
Seppi nakon prve pobjede protiv Federera: Jednostavno sam uživao u igri

Seppi je prvi put uspio pobijediti Federera tek u njihovom jedanaestom okršaju. U prvih deset okršaja je osvojio samo jedan set protiv Švicarca. 

"Uvijek je teško igrati protiv Rogera. Jednostavno sam odlučio uživati u igri. Rijetko imam priliku igrati na glavnom terenu i pred ovakvim navijačima. Ovo mi je jedna od najvećih pobjeda u karijeri.", rekao je Seppi, kojeg u četvrtom kolu očekuje okršaj s domaćim tenisačem Nickom Kyrgiosom, koji ga je pobijedio prošle godine na US Openu.

"Tko zna, možda mu se osvetim i možda budem opet igrao protiv svih ovih ljudi", rekao je Seppi misleći na navijače koji su bili velika Federerova podrška.

Federer, četverostruki pobjednik Australian Opena, odigrao je neprepoznatljiv meč. Puno je griješio, bespotrebno izlazio na mrežu, a napravio je i čak devet dvostrukih pogrešaka. Ovo je prvi put da Roger nije izborio četvrto kolo prvog Grand Slama sezone još od 2001. godine.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.