Video - Cro Cop: Sin mi je kočnica, ne želim da plače jer tata prima batine

KADA je došao u Zagreb Ray Sefo nije dvojio. "Jedan od nas sigurno će pasti na pod", najavio je borbu s protivnikom kojeg silno respektira. Nakon ove večeri, respekt je sigurno dodatno porastao. Nokaut se nije dogodio, no Novozelanđanin je bio vrlo blizu poda. Publika je mogla uživati u borbi večeri. Mirko? Izuzetno spreman, motiviran, ali i oprezan. Ovo vjerojatno nije bio "Final Fight", no Mirko je znao da je u slučaju poraza mogao biti.

"Svaka borba može biti zadnja. Sin mi je također bio kočnica, jer nisam ni znao da je plakao jer su ga druga djeca zafrkavala nakon mog posljednjeg poraza. To mi je rekla moja majka. Ne želim da moje dijete pati zbog svega ovoga"

Kako borac zna da je prestar?

"Često me krivo tumače. Da me Sefo večeras pogodio, tko zna što bi bilo. Jednom je protivniku slomio vilicu, zamislite da se meni to dogodilo. Ma i svaki trening je opasan. Ja se razumijem u ovaj sport, proučavao sam... Kako borac zna da je prestar? Ključan je voljni moment, odnosno da nije zasićen. Zatim, bitno je da se može regenerirati između dvije borbe u dva dana, kao i da može spustiti puls između dvije runde. Ja sve to odradim vrhunski"

"Nikada nisam bio alibi čovjek, ali bilo mi je jako teško, skupio sam sedam operacija i kada to krene nema stajanja. Za mene će civilni život jednog dana biti veliki stres, ne znam što da vam kažem. Možda ću odraditi deset borbi, možda jednu. Svaka ozljeda može prekinuti karijeru. I opet, vraćam se na svog sina, makar možda nije trenutak za to. Ali on ima devet godina, a djeca znaju biti okrutna, no nisu kriva. Tako njegovi vršnjaci nisu krivi kada ga zafrkavaju jer je tata dobio batine. Siguran sam da večeras i zbog toga nisam dao sto posto, imam ručnu zbog svih tih stvari koje me podsvjesno proganjaju"

K1 i dalje ostaje želja. Još jedno finale (jedno je izgubio od Ernesta Hoosta, iako su obojica bila ozlijeđena, alo Hoost je zamotao krivu nogu i nasamario Mirka) bilo bi kruna karijere.

"Devet godina se nisam borio po K1 pravilima i trener mi je večeras rekao da sam previše tražio klinč. Predugo sam bio u Prideu i morao bih odraditi još dvije-tri borbe da se u potpunosti naviknem"

"1999. godine bio sam K1 finalist, 2006. godine uzeo sam Prideov Grand Prix. Svi najveći borci su tada bili u Prideu. To su trenuci na koje sam najviše ponosan", odgovorio je Mirko poljskom novinaru koji je došao popratiti njegov oproštaj.

Čini se da će pričekati, jer Mirko sa svojim menadžerom ima neke planove već za svibanj.

"Ništa ne mogu obećati, ali želim to finale. Lani se nije održalo zbog financijske krize, no nadam se da je i to prošlost"

Velika želja je nastup u Japanu

Status koji Mirko ima u Japanu zaista je nešto posebno. Zato je kolege iz te daleke zemlje zanimalo - kada će opet u Japan.

"Japan je moja druga domovina, jako mi nedostaje atmosfera koju sam tamo doživio. Želim još jednom izraziti sućut žrtvama tragedije u Fukušimi. Velika želja mi je da bar još jednom nastupim u Japanu"

Sefo mu večeras nije bio dorastao.

"JOŠ SAM vruć. Javljali smo sucu da prekine borbu i prije kraja, ali nije prekinuo. Sefo je tvrd i udarac mora sjesti na pravo mjesto. Poznat je po enormnoj sposobnosti da primi ali i zada udarac. Ova večer za mene je bila veliko iskušenje. Iza mene je serija nesretnih poraza u UFC-zu. Znao sam da je Sefo jako umoran u trećoj rundi, da kondicijski nije najbolje spreman. No čekao je jedan udarac, jednu grešku. Nisam mu to mogao dozvoliti. Dominirao sam tri runde, bio sam izvrsno spreman. Makar sam primio par aperkata..."

Morao je zahvaliti publici. U Arenu je ponajprije došlo 12 tisuća ljudi.

"Prekrasno je tući se pred svojom publikom bez obzira tko je protivnik. Ipak, bio sam oprezniji upravo zbog publike i pritiska. Spremio sam se na treninzima, forma je zavidna. No ipak su ovdje bili moji prijatelji, roditelji, susjedi. Veliki je to stres,  puno mi je lakše bilo u Americi i Japanu...Tko nije probao, ne može razumjeti. Borba je bila dinamična, gledatelji zadovoljni"

Poznajemo se 15 godina. Natjecali smo se na najjačim kickboxing i K1 priredbama.
On je i dalje jedan od najboljih, to se neće promijeniti niti u budućnosti. Na kraju dana nema isprike. Mirko je bio kod kuće, dobro je trenirao. Ja sam dao sve od sebe, ali on je bio spremniji. Navijači su dobili što su htjeli, a to je najvažnije. Poraz je sastavni dio našeg posla. Naš fajt uvijek će biti 50:50", poručio je Sefo.

Namješten meč? Pa nokautirao bih i vlastitog brata

Mirko je želio odgovoriti na glasine da je njihov meč dogovoren.

"Nokautirao bih i vlastitog brata da je s druge strane u ovom poslu. Nikada se ne bih dogovarao"

Sefo se nasmijao: "Ja bih se možda dogovorio s bratom ako mi dobro plati"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.