Video: Dino Rađa s Adriaticom lovi četvrti naslov u Proam ligi

PROAM košarkaška liga došla pred sam kraj. U finalu se sastaju aktualni prvaci Dalmacija i Adriatic, inače trostruki prvaci pojačani s Dinom Rađom! Finale je sljedećeg vikenda u dvorani Gripe.

PROam košarkaška liga je pokrenuta 2004. godine kao jedna sportska inicijativa čiji cilj je bio uključiti što veći broj ljudi, promovirati splitsku košarku, zdrave trendove življenja i istaknuti ovim projektom opće dobro bavljenja sportom. Ova je liga privukla velik broj zainteresiranih natjecatelja i podržavatelja same ideje te oko 500 igrača je imalo priliku sudjelovati, te ujedno i neki od svjetski poznatih košarkaških imena kao što su Dino Rađa, Velimir Perasović i Veljko Mršić.

Finale je na rasporedu u subotu 14. travnja u 14.30h, te u nedjelju dan kasnije u 16.00h.  Ekipa koja prva ostvari dvije pobjede, bit ce prvak.

Splitska publika vratila se košarci, u ljudima se opet pobudila želja za košarkom, kako zbog dobrih rezultata KK Splita u Ligi za prvaka, tako zbog ponovnog igranja jednog od najboljih hrvatskih i europskih igrača svih vremena Dina Rađe.
 
Iako na leđima ima 44 godine, Rađa i dalje pokazuje poteze koji su ga proslavili u najjačim košarkaškim ligama svijeta.

Bivši svjetski prvak i srebrni olimpijac pronašao je vremena i za filmsku karijeru. Ne, nije krenuo stopama ostalih NBA igrača koji su stvorili holivudsku karijeru, već se upustio u zanimljiv projekt "Adriatic", humoristični film domaće produkcije u kojem su osim njega sudjelovali i Robert Kurbaša, Marijan Ban, Damir Mihanović Ćubi, Bernard Perić (Gitak) i deseci statista.

Film "Adriatic" je napravio golem uspjeh napunivši 4 puta kino u Splitu te jednom u Zagrebu! Emitirao se na renomiranom Mediteranskom filmskom festivalu u Splitu, kao prvi amterski uradak u toj kategoriji!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.