Video: Spektakl kakav Hrvatska do sada nije vidjela



SPEKTAKL, u pravom smislu riječi, priredio je Mirko "Cro Cop" Filipović svojim navijačima u zagrebačkoj Areni. Bio je to drugačiji spektakl, nešto što publika na ovim prostorima do sada nije imala prilike vidjeti.

Više od jedanaest tisuća ljudi u dvorani, unatoč "nerecesijskoj" cijeni ulaznica, ispunilo je (možda i nadmašilo) naša očekivanja, no glavni organizator i Mirkov menadžer Orsat Zovko žali što je nekoliko tisuća mjesta ipak ostalo prazno.

"Iskreno, napravili smo dobru priredbu, ali nisam posebno zadovoljan odazivom publike. Imamo par tisuća neispunjenih mjesta. Ako Cro Cop, Sefo, Kemayo, Ghita, Laščenko i ostali ne mogu napuniti ovu dvoranu onda je upitno treba li ovakve stvari raditi u Hrvatskoj", rekao je Zovko za Index.

Mavrović: Teško je stvarati velike show-programe u ovako maloj državi

Prvi redovi uz ring bili su ispunjeni aktivnim i bivšim sportašima, ali i političarima, raznim uglednicima i estradnjacima, a bilo je i onih koji su potegnuli skroz iz Japana, gdje je Mirko uživao najveću popularnost. Igor Pokrajac i Željko Mavrović pratili su borbe iz prvog reda.

"Bilo je sjajnih mečeva i kvalitetnih boraca. Volim vidjeti borce na nogama, pokazali su srčanost i borbenost", rekao nam je Mavrović.


"Teško je stvarati velike show-programe u ovako maloj državi. Oni zahtjevaju velike financijske uloge. Mi kao država nemamo novca za kontinuum ovakvih mečeva, ali bilo bi sjajno da barem jednom, dvaput godišnje imamo ovako nešto", dodala je legendarna "šaka sa Srednjaka".

Drviš: Malo je sportaša kao Mirko u ovom sportu

Stipe Drviš za ovu je priliku bio dio Cro Copovog tima uz ring.

"Arena je bila dobro ispunjena. Volio bih da se to češće događa kod nas, ali kod nas je malo sportaša kao Mirko u ovom sportu", rekao nam je Drviš.

Uvijek je nezahvalno uspoređivati različite sportove, ali važno je napomenuti kako je ovaj borilački događaj stao uz bok, pa i nadmašio, neke popularnije sportove poput košarke, rukometa, tenisa, a po publici je uvjerljivo potukao i vječni broj "1" - nogomet. Nakon hokeja i futsala, ovo je još jedan u nizu "otkrića" za domaću publiku iako treba priznati kako je velika većina došla samo zbog jednog čovjeka.

Mirko je prvi i neponovljivi, proslavio je Hrvatsku u svijetu slobodne borbe, a borilački sport u svojoj domovini. "Final Fight", suprotno značenju, možda je temelj za nadolazeće zvijezde koje očito imaju svoju publiku, a ako će slijediti Cro Copov trag pune dvorane su im zagarantirane.



Rezultati:

Miran Fabjan def. Ivan Posavec (jednoglasna sudačka odluka)

Sahak Parparyan def. Toni Milanović (jednoglasna sudačka odluka)

Michael Duut def. Stefan Jelić (jednoglasna sudačka odluka)

Agron Preteni def. Guy Pacome Assi (većinska odluka)

Mladen Kujundzic def. Marin Došen (odlukom nakon dodatne runde)

Mladen Brestovac def. Mourad Bouzidi (TKO, ozljeda, R1)

Igor Jurkovic def. Freddy Kemayo (odlukom nakon dodatne runde)

Daniel Ghita def. Sergej Laschenko (TKO, R2)

Mirko Cro Cop def. Ray Sefo (jednoglasna sudačka odluka)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.