Zagreb je s Vujovićem na pragu povratka u elitu

Foto: Hina 

POSLJEDNJIH nekoliko sezona gledali smo kako se europski velikani prešetavaju Arenom. Do jučer smo se igrali rukometa, a onda u goste dođe Barcelone. Ako znamo da je momčad vodio Slavko Goluža, onda shvaćamo i da Iviću, Mandaliniću, Stepančiću i ekipi zaista nije bilo lako.

S godinama su "klinci" skupljali iskustvo, ali nedostajala je bitna karika da se napokon prelomi, da bogatiji, snažniji i iskusniji protivnici kapituliraju u Areni. Dolaskom Borisa Dvoršeka stvari su krenule na bolje, ali sve je nekako sjelo na svoje mjesto kada je na klupu došao Veselin Vujović. Legenda jugoslavenskog rukometa, jedan od najbolji svih vremena, na glasu je kao prgav trener što je, uostalom, stil svake ekipe koju je do sada vodio. Zagreb u ovom slučaju nije izuzetak.

Krajem rujna ove godine, tjedan dana nakon što je Vujović preuzeo hrvatskog prvaka, Zagreb je iznenadio Kiel. Vujoviću se ostvarila želja, a mi smo s rezervom napisali da je ta pobjeda generacije samo dobar početak. I dalje stojimo iza toga. PSG je europski velikan, ekipa za koju igraju najbolji igrači francuske, hrvatske i danske reprezentacije, koja si ne smije dopustiti ovakve poraze jer bogati arapski šeici, vlasnici kluba, ne vole kad gube. Nije mala stvar kad srušiš Kiel i PSG, ali Zagrebove ključne utakmice su one koje tek slijede; protiv La Rioje i Metalurga. Zagreb je već dvije godine bez plasmana u drugi krug Lige prvaka, što je težak poraz za klub slavne prošlosti. Vujović je na dobrom putu da to ispravi.


Ivić i Obranović nas nisu iznenadili

Što je presudilo u dvoboju protiv PSG-a? Isto kao i protiv Kiela - agresivnost. S obzirom da nam se bliži Svjetsko prvenstvo u Kataru, vjerujemo da je Slavko Goluža zapamtio Vujovićevu formulu koja možda nije lijepa oku, jer traži žestoke fizičke duele, ali je itekako učinkovita. Zagreb je s visokom 5-1 i 6-0 obranom dominirao u prostoru od šest do devet metara, a na čelu s Filipom Ivićem, koji je skupio 14 obrana, PSG nije imao šanse.

U napadu smo vidjeli nekoliko uigranih akcija, koje su Francuzi dobro čitali, ali Zagreb je u rukavu imao faktor iznenađenja u obliku Sandra Obranovića, kojem očito sjajno ide u velikim utakmicama. U utakmici protiv Kiela zabio je šest golova, a Thierryja Omeyera matirao je pet komada.

Zagreb demantirao Mamića

Jučer smo svjedočili velikom slavlju u Draženovom domu gdje je Futsal Dinamo pred više od pet tisuća Bad Blue Boysa došao do prvog trofeja u svojoj mladoj povijesti. Dan nakon sjajne priče iz Draženova doma, 11 tisuća gledatelja bodrilo je rukometaše PPD Zagreba. Atmosfera je doista bila lijepa i može poslužiti kao dokaz Zdravku Mamiću da Zagreb nema problema s gledateljima. Međutim, nismo mogli a da se ne zapitamo kakav bi to spektakl bio da je tih pet tisuća grlatih navijača iz Draženova doma došlo u zagrebačku Arenu na utakmicu PPD Zagreba. Možemo samo naslutiti kakva bi to veličanstvena atmosfera bila..

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.