"Zbor sportskih novinara" poziva Index: Prestanite podržavati bojkot

Foto: Pixsell / S. Midžor 

HRVATSKI ZBOR SPORTSKIH NOVINARA izdao je priopćenje u kojem poziva Index da prestane podržavati bojkot protiv Mamića i Šukera.

"Iako svi članovi IO, redom novinari s iskustvom, u startu nikako ne podržavaju ovakve odluke i u svojoj smo povijesti bili uvijek protiv blokada pojedinih medija ili pojedinaca, pa smo protiv toga i sada, ovoga puta smo i sami bili neugodno iznenađeni akcijom portala Index.hr" - stoji u priopćenju koje potpisuje Jura Ozmec.

Novinari gladni, a Jura na konju 

Podsjetimo, Jura Ozmec je nekadašnji uposlenik javne televizije koji već godinama obnaša dužnost glavnog urednika i člana Uprave Sportske televizije. Riječ je o projektu HOO-a, koji trenutno djeluje bez novinara i snimatelja, a koje je uslijed financijskih dubioza otpustio Ozmecov odbor i prisilio ih da se za neisplaćene plaće bore putem ovršnih zahtjeva. Dok su njegovi novinari gladovali, Ozmec je putovao po svijetu i izvještavao s konjskih utrka. Prilično škakljiva pozicija za čelnog čovjeka jednog novinarskog zbora od kojeg se očekuje da štititi novinare i struku. Sportska televizija trenutno emitira program koji pribavi besplatno, a njezina četiri kredita, podignuta i potrošena u razmaku od 2011. do 2013. godine kao solidarni jamac isplaćuje HOO. Riječ je o ukupnoj cifri od 37 milijuna kuna (bez kamata), za televiziju koja vrti reprize i poklonjeni program.

Ozmec je nedavno izabran za predsjednika HZSN-a u rekordnom, četvrtom mandatu. Iako prema Statutu HND-a kojem HZNS podliježe Ozmec ne bi smio obnašati dužnost predsjednika duže od dva mandata, on čuva fotelju pozivajući se na pravilnike svjetske organizacije koja ne poznaje slična ograničenja. 

Kao predsjednik zbora sportskih "novinara" Ozmec je odlučno reagirao nakon što ga je Zdravko Mamić svojevremeno nazvao protuhom, te je tražio da se gazdu Dinama isključi iz javnog dijaloga. Danas Indexu predlaže - mirno rješenje spora (!). 

Podsjetimo i da je velik dio hrvatskih sportskih "novinara" zaposlen je u koncernu EPH u vlasništvu Hanžekovića, Mamićevog odvjetnika, prijatelja i partnera. Mnogi sportski "novinari" primali su i primaju nagrade i darove od Mamića, od zubnih proteza do... znate već.


Index je došao na udar HNS-a i bliskih mu novinara nakon što je podržao akciju BOJKOT usmjerenu protiv Zdravka Mamića i Davora Šukera, a za bolju budućnost reprezentacije. Index se pridružuje stavu da je Mamić sa svojim nekompetentnim trenerskim slugama reprezentaciju doveo na rub propasti, a zahvaljujući vodstvu nekompetentnih izbornika i Mamićevih poslušnika, najtalentiranijoj hrvatskoj generaciji nakon '98 prijeti da ne zabilježe baš nikakav uspjeh.

Index se protivio i prijašnjim Mamićevim izborima nekompetentnih izbornika koji u karijeri nemaju nikakve uspjehe, držeći kako moćna reprezentacija poput Hrvatske zaslužuje jako izborničko ime, a ne nekog novog Mamićevog potrčka, no izborom Čačića - trećeligaškog trenera poznatog samo po seljakanju po Mamićevim filijalama - kap je prelila čašu, a privatizacija reprezentacije postala je posve evidentna.

Oni "sportski novinari" koji smatraju da u takvoj situaciji ne treba jasno dići glas i zahtijevati hitno micanje Mamića i Šukera, niti su sportski, niti su novinari. A nisu baš ni neki ljudi.

Na zahtjev "Zbora sportskih novinara" da prekinemo podržati bojkot, ovo je odgovor: Pozivamo sve navijače i novinare koji žele dobro Hrvatskoj, da se uključe u borbu protiv štetočina hrvatskog nogometa na sljedećoj adresi. BOJKOT!
Facebook.com/Bojkot

 

#Bojkot

Posted by Bojkot on 24. rujan 2015

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.