Zlatnim francuskim rukometašima prijeti 5 godina zatvora: Izdala ih Karabatićeva djevojka

OSAM rukometaša Montpelliera je uhićeno i odvedeno u pritvor zbog navodnog kladioničarskog skandala, pišu francuski mediji. Uhićena su i dvojica rukometaša iz PSG-a koji su ranije igrali za Montpellier, član stožera Montpelliera i djevojka jednog igrača.

Ukupno je sedamnaest osoba prošlu noć provelo u privoru zbog optužbi za namještanje rukometne utakmice. Navodi se da su među uhićenima i Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša današnjice, njegov brat Luka i nekadašnji kapetan reprezentacije Srbije Mladen Bojinović.

Jeny Priez, djevojka Luke Karabatića, priznala je policiji da se kladila na poraz Montpelliera u spornoj utakmici.

"Priez se kladila na poraz Montpelliera po naređenju i to s novcem koji joj je dao Luka", rekao je odvjetnik Antoine Camus.

Odvjetnik priznao: Kladili su se

Riječ je o ilegalnom klađenju koje se navodno dogodilo u svibnju ove godine. Montpellier je izgubio od Rennesa 31:28, a koeficijent na poluvremenu pobjedu domaći bio je 3.90. Le Monde piše da su žene i djevojke osmorice igrača i još nekoliko klupskih zaposlenika u tri kladionice diljem Francuske uplatile ukupno oko 70.000 eura na poraz Montpelliera, što im je u konačnici donijelo ukupnu zaradu od oko 200.000 eura.

U Francuskoj je od 12. svibnja 2010. godine zabranjeno klađenje sportašima.

Odvjetnik igrača medijima je rekao da će igrači priznati klađenje, ali nikako da je bilo riječi o varanju ili pokušaju namještanja. "Dovoljno je pogledati snimku pa će se vidjeti da nije bilo varanja", poručili su iz Montpellierea.

Francuski mediji pišu kako je očekivana kazna, u slučaju da budu proglašeni krivima za klađenje, šest utakmica suspenzije i novčana kazna od 15 tisuća eura. No, ako im se dokaže kazneno djelo namještanja utakmice, mogu dobiti pet godina zatvora i 75 tisuća eura kazne. Braća Karabatić navodno su se branila šutnjom.

Remi Levy, predsjednik Montpelliera, vidno šokiran uhićenjem njegovih igrača novinarima je ponavljao:

"Ne mogu ništa reći, ne pitajte me ništa."

"Ovo je test, test za sve. I za igrače i za Montpellier i za rukomet u cjelini", rekao je novinarima Joel Delplanque, predsjednik Francuskog rukometnog saveza.

Jedna od zvijezda svjetskog rukometa Mikkel Hansen nakon utakmice i uhićenja igrača rekao je: "Ako je netko napravio budalu od sebe, vjerojatno će dobiti svoju kaznu. Vidjet ćemo. Nadam se da ovo neće značiti negativni publicitet".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.