Alcaraz izbacio Runea i osigurao vjerojatno zadnji meč protiv Nadala

Foto: EPA

NAKON prvog tenisača na svijetu, Talijana Jannika Sinnera polufinale ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva, koji se održava u Rijadu, osigurao je Španjolac Carlos Alcaraz. U prvom svom meču na turniru Alcaraz je nadigrao Danca Holgera Runea 6:4, 6:2. Do 4:4 u prvom setu nije bilo break gemova, a onda je Španjolcu bilo dovoljno nekoliko eksplozivnih trenutaka u kojima je slomio suparnika.

Od tog trenutka Alcaraz je nanizao četiri gema, poveo 6:4, 2:0 i riješio pitanje pobjednika. Do kraja je danskom igraču prepustio tek dva gema. Alcaraz će u četvrtak igrati u polufinalu protiv svog sunarodnjaka i idola Rafaela Nadala, koji je nedavno najavio da će završiti karijeru krajem ove godine.

Ranije je Sinner s uvjerljivih 6:0, 6:3 nadigrao Rusa Danila Medvjedeva, čime se probio u polufinale, gdje će igrati protiv Srbina Novaka Đokovića. Sinner je pobijedio Medvjedeva osmi put u posljednjih devet međusobnih mečeva. Nadal i Đoković bili su slobodni na startu turnira. U subotu je na programu finalni meč, kao i onaj za treće mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.