HNL

Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka. Potpisao je na tri i pol godine

Foto: HNK Hajduk

ŠVEDSKI nogometaš Alexander Kačaniklić novi je igrač Hajduka.

29-godišnji krilni napadač s Hajdukom je potpisao ugovor na tri i pol godine, a stigao je bez odštete iz švedskog prvoligaša Hammarbyja. Na dresu će nositi broj sedam. 

Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Helsingborga, da bi sa 16 godina prešao u redove engleskog velikana Liverpoola. Tamo se zadržao tri godine. Nakon toga igrao je za Fulham i u 100 nastupa za njih zabio 11 pogodaka te pridodao devet asistencija.

Iz Fulhama su ga posuđivali u Watford, Burnley i Kopenhagen, a 2016. godine ostvario je transfer u francuski Nantes u kojem je proveo dvije sezone. Od veljače 2019. je u Hammarbyju za koji je nastupio 54 puta uz vrlo dobar učinak od 19 golova i 20 asistencija. Povremeni je reprezentativac Švedske, a od 2012. godine za nacionalnu selekciju nastupio je 21 put i postigao tri pogotka.

Novi igrač službeno predstavljen

"Riječ je o igraču koji je po svom profilu kompatibilan stilu, načinu i modelu igre naše momčadi. Dodatna vrijednost igrača je činjenica da se radi o izrazito polivalentnom profilu ofenzivnog igrača koji u našoj momčadi i sustavima igre koje koristimo može igrati na više deficitarnih pozicija, a posebno na pozicijama krilnog napadača. Alex je igrač s iskustvom igranja u Premiershipu i francuskoj Ligue 1, nastupao je za reprezentaciju Švedske te sam uvjeren kako će svojom kvalitetom i iskustvom podići našu igru.", opisao je Kačaniklića sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

"Znam da sam došao u veliki klub sa sjajnim navijačima. Čuo sam dosta o njima i o klupskoj povijesti. I za mene je odluka bila lagana. Očekujem dosta od sebe i od kluba da nastavi ići u pozitivnom smjeru.", rekao je Kačaniklić za Hajdukov YouTube kanal.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.