Alisson: Nismo glupi. Ništa nas ne pitaju, a samo povećavaju broj utakmica

Foto: Profimedia

ALISSON (31), zadnjih šest godina nezamjenjiv golman Liverpoola i ključni član momčadi koja je osvojila sve, pred današnju prvu utakmicu nove, redizajnirane Lige prvaka kod Milana pobunio se zbog sve više utakmica, koje nogometaše čekaju svake sezone.

Alisson je najnoviji u nizu vrhunskih nogometaša koji se bune zbog nove Lige prvaka

Novi format Lige prvaka puno je vrhunskih nogometaša iskoristilo da prosvjeduje što se u ionako natrpani kalendar guraju nove utakmice. Konkretno, u novoj sezoni Ligi prvaka umjesto 125 igrat će se 189 utakmica. Za nogometaše u osnovnom, ligaškom dijelu natjecanja to znači da umjesto dosadašnjih šest, sada igraju najmanje osam utakmica.

Naravno, to je tek dio krcatog rasporeda. Alisson i ostali igrači engleskih klubova, osim domaćeg prvenstva i FA kupa, imaju još i Liga kup. Na to se moraju dodati i utakmice klupskog SP-a za 12 europskih klubova, koji igraju i njegovu novu verziju.

"Za nas igrače je uvijek dobra ideja dodati neke utakmice u raspored koji nije zauzet... Malo sam ironičan!"

Naravno, tu su i utakmice reprezentacija. Alisson to ovako komentira: "Za navijače je to nevjerojatno. Više utakmica, više velikih utakmica. Za nas igrače je uvijek dobra ideja dodati neke utakmice u raspored koji nije zauzet... Malo sam ironičan!" rekao je i nastavio:

"Nitko ne pita nas igrače što mislimo o dodavanju više utakmica, pa možda naše mišljenje nije važno. Ali svi znaju što mislimo o tome. Svi su umorni od toga. Ovo nije pitanje na koje bih trebao samo ja odgovoriti. Potrebno je da sjednemo zajedno i poslušamo sve strane jer razumijemo da postoje mediji i televizija, strana UEFA-e i FIFA-e, Premier lige, domaćih natjecanja...

Nismo glupi. Razumijemo da ljudi žele više utakmica. Ali razumno bi bilo da se svi, uključujući igrače, sastanu i saslušaju jedni druge. Mnogi igrači su već govorili o tome. Samo nas trebaju saslušati."

Tablice omogućuje Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.