Alves peti put promijenio iskaz. "Nadrealno je što je izgovorio pred sutkinjom"

Foto: Profimedia

DOK se čeka odluka suda u Barceloni hoće li pustiti Danija Alvesa (39) da se sa slobode brani od optužbe za silovanje ili će suđenje čekati u pritvoru, u javnost je procurila nova, čak peta promjena iskaza koji je u ovom slučaju dao najtrofejniji nogometaš u povijesti. 

Prije dva tjedna španjolski mediji prenijeli su objavu televizijske postaje Antena 3 koja je otkrila: "Dani Alves (39) je istražnom sucu priznao da je penetracijom izvršio seksualni čin s djevojkom (23) koja ga optužuje za silovanje u noćnom klubu u Barceloni 30. prosinca prošle godine" i dodaju: "Ovo je čak četvrti put otkako je Alves početkom godine pritvoren da mijenja iskaz i to mu donosi veliku štetu i naravno ide u korist optužbe."

Alves stalno mijenja iskaze

Alves je do tada tri puta izlazio pred istražnog suca i svaki put je negirao spolni odnos s djevojkom koja ga teško optužuje, a ako se vijest o njegovom priznanju seksa s njom pokaže točnom, nogometaševi odvjetnici će sigurno promijeniti strategiju i fokusirati se na to da je odnos između Alvesa i djevojke bio uz njenu suglasnost. 

Alves je nakon privođenja po prijavi djevojke na policiji tvrdio da je nikada nije ni vidio, a kamoli upoznao. Zatim je na prvom ispitivanju kod istražnog suca izjavio da ju je upoznao u klubu, ali da ju je samo častio pićem i da među njima nije bilo nikakvog fizičkog kontakta.

Treće davanje iskaza donijelo je novu Alvesovu priču. Tada je rekao da je s njom ostvario kontakt, ali samo tako što ju je dodirivao rukama. Četvrti iskaz donio je dakle najveću, radikalnu promjenu Alvesovog iskaza.

Najnovija kontradikcija je nadrealna

Sada je pak opet promijenio iskaz, otkriva ARA, najprodavaniji list na katalonskom jeziku. Ostali mediji u Kataloniji i Španjolskoj pišu da je najnovija verzija Alvesove istine "nadrealna": "Slavni nogometaš sada pred sutkinjom tvrdi nešto potpuno suprotno prethodnim iskazima koji su bili kontradiktorni.

Njegov posljednji iskaz ujedno je najnadrealniji pokušaj njegove obrane do sada. Alves tvrdi kako je do sada lažno iskazivao kako bi zaštitio žrtvu! Dodaje i zašto: Mlada djevojka je napastovala mene. Nakon što je vidjela da je neću ni dotaknuti, bacila se na mene, tako da sam ja žrtva seksualnog napada." 

Ovo je Alves izjavio nakon što su na tijelu žrtve silovanja pronađeni ostaci njegove sperme. Španjolski El Periodico objavio je kako je forenzičko istraživanje pokazalo da se poklapaju uzorci s 23-godišnje djevojke i poda WC-a noćnog kluba Sutton.

Alves je u Barcelonu došao na sprovod punice

Djevojka je prijavila napad policiji odmah nakon što se dogodio i za njega je optužila Alvesa. Najtrofejniji nogometaš u povijesti i bivši igrač Barcelone, kojem je zadnji klub bio meksički Pumas, tada je u Barcelonu došao na sprovod punice. U pritvoru u Barceloni ga je posjetila supruga i medijima rekla da mu je dala podršku, ali to je bilo prije Alvesovog priznanja da je imao spolni odnos s djevojkom koja ga optužuje za silovanje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.