Amerikanci među 50 najboljih igrača na SP-u uvrstili "hrvatske Lamparda i Gerrarda"

Foto: Pixsell (Igor Kralj)

ESPN, televizijska kuća specijalizirana za sport, na svojoj mrežnoj stranici objavila je - prema mišljenju svojih analitičara - ljestvicu najupečatljivijih reprezentativaca koji će nastupiti na skorašnjem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Među pedeset izabranih su i Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Dok je pred početak prethodnog Mundijala bio svrstan na 32. poziciju, Luka Modrić na ESPN-ovom najnovijem spisku zauzeo je 13. mjesto. Ivan Rakitić, pak, prije četiri godine nije bio dio elite, ali ususret nadolazećoj planetarnoj smotri pozicioniran je na 32. mjesto.

''Luka Modrić najsjajnija je zvijezda sadašnje hrvatske generacije. Triput zaredom osvojio je Ligu prvaka, no maestro vezne linije susreće se s problemima. Imidž mu je u domovini narušen. Optužen je za klevetu nakon što je navodno lagao na suđenju bivšem Dinamovu direktoru Zdravku Mamiću. Dio hrvatskih navijača očekivao je kako će govoriti protiv nepopularnog Hrvatskog nogometnog saveza, ali nije. U Rusiji mora odigrati vrhunski turnir kako bi ponovno uživao potporu onih koji su na utakmici protiv Češke na Euru divljanjem izrazili prezir prema Hrvatskom nogometnom savezu'', piše ESPN u opisu kapetana hrvatske reprezentacije.

Ivan Rakitić s Lukom Modrićem percipiran je kao tandem koji su u engleskoj izabranoj vrsti svojevremeno činili Frank Lampard i Steven Gerrard.

"U Barceloni nije nadmašio Xavija. U hrvatskoj reprezentaciji Luka Modrić uvijek je bio ispred njega. Luka Modrić i Ivan Rakitić zapravo su nešto poput hrvatskih Franka Lamparda i Stevena Gerrarda. Iako su obojica u 30-im godinama, zajedno igraju više od desetljeća. Ivan Rakitić nikada nije razočarao, ali rijetko se ističe", mišljenje je ESPN-a čiju ljestvicu redom predvode Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar te Kevin De Bruyne i Harry Kane.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.