CRO COP - NELSON

Amerikanci optužuju Mirka za doping: "Dajte, ljudi, komičan je za 67-godišnjaka"

Foto: Getty Images

AMERIKANCI negoduju nakon pobjede Mirka Filipovića protiv Roya Nelsona na Bellatorovoj priredbi u kultnoj dvorani Mohegan Sun u Uncasvilleu, New York.

>>> Neuništivi Cro Cop u strašnoj borbi pobijedio Nelsona

Cro Cop je u dugoočekivanom revanšu nakon tri teške runde pobijedio Big Countryja jednoglasnom odlukom sudaca (30:27, 29:28, 29:28).

Čekao je na revanš od 2011. godine, kada ga je Nelson nokautirao u kavezu UFC-a. Prošle godine, uoči zakazane borbe s Nelsonom u Londonu, Mirko je potrgao ligamente koljena. Ekspresno se oporavio, nije izgubio vrhunsku formu. Konačno je dočekao njihov susret. 

Meč je izazvao brojne reakcije. Jedan od sudaca Mirku je dodijelio sve tri runde, dok su dvojica treću rundu dodijelili Nelsonu. Nisu dvojili tko je ukupno pokazao više. Mirko je otvorio meč s par dobrih udaraca, prijetio je laktom i low-kickovima. Amerikanac je bio dosta oprezan u prvoj rundi, gurao je Mirka na ogradu i pokušavao ga umoriti.

U drugoj rundi Cro Cop je pokazao najviše, ali Nelson se dobro držao u trećoj rundi dok je Mirko dominirao u stand-upu. Odlukom sudaca pobjeda je pripala Mirku, ali Nelson se nije složio s odlukom. Tijekom proglašenja krenuo je slaviti pobjedu. 

"Pobijedio sam Mirka, ali suci to nisu vidjeli. Jedan od njih glasao je 30:27, to se nije dogodilo i to ste mogli vidjeti ako ste gledali borbu. Ne znam, možda sam u zabludi zbog udaraca, ali hvala mojim fanovima", poručio je u videu preko svom Instagrama.

Mnogi fanovi MMA-a reagirali su slično. Komentator popularnog portala BloodyElbow otišao je korak dalje.

"Komično golem za jednog 67-godišnjaka"

"Vikend je bio sjeban. Znam da sam novinar i da bih trebao biti objektivan i sve to. Bellator mi je upropastio vikend. Sjedio sam kod kuće u iščekivanju dobrih parova i mečeva. Mislim da to nije previše za jednog ljubitelja borbe. Vjerujem da je Scott Coker (vlasnik Bellatora, opa.a i Mirkov prijatelj, opa.a) ušao u ovo s najboljim namjerama. Dokazao se kao solidan menadžer u prošlosti. Ovaj put, planovi se nisu ostvarili", napisao je Tim Burke za MMA portal BloodyElbow.

Potom je komentirao izgled Cro Copa.

"Mirko Filipović izgledao je kao da Bellator nema dopinška testiranja. Bio je komično golem za jednog 67-godišnjaka. Nikada ne upadam u zamku optuživanja boraca za doping, to je samoporažavajuće. Ali dajte, ljudi. Zar ćemo se ponašati kao da to ovdje nije slučaj? Možete, slobodno. Ja neću. Ne mogu dočekati borbu Cro Copa i Brocka Lesnara u programu WrestleManije", dodao je novinar, aludirajući na povratak 41-godišnjeg Lesnara nakon doping afere.

 

Mirka su i prije borbe prozivali zbog njegovog mišićavog izgleda i vrhunske forme koju drži i nakon 44. rođendana. Hrvatski borac nije se obazirao. Poručio je Nelsonu tada: "Ostavite se gluposti. Moj jedini doping je krvav i težak rad"

Prije četiri godine, zbog afere s hormonom rasta koji je uzeo da zaliječi rame i održi dogovor za borbu, o čemu je obavijestio UFC, rastao se od američke organizacije i odradio suspenziju. 

"Trebala im je samo velika riba, veliko ime", objasnio je Mirko. 

Pobjeda protiv Nelsona deseta je Mirkova u nizu. U ring bi opet mogao već u lipnju.

"Dok se ovako dobro osjećam i dok mogu kvalitetno trenirati, nemam razloga prestati. To ne moram nikome objašnjavati, mnogi ionako ne razumiju. Jednom borac, uvijek borac. Volio bih odraditi još jednu ili dvije borbe", rekao je za Index nedavno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.