Amerikanci se naklonili Hrvatu: Kapetan, heroj, vođa, kralj. Legenda među legendama

Foto: Profimedia

VUKOVARAC Damir Kreilach (35) već godinama igra u američkom MLS-u. Bivši igrač Rijeke još 2018. stigao je u Real Salt Lake iz Union Berlina te je ondje postao legenda kluba. U 166 nastupa postigao je 56 golova, a imenovan je i kapetanom. Ipak, na kraju 2023. iz Salt Lakea je otišao u Vancouver Whitecapse. Ovog vikenda će se prvi puta kao igrač Vancouvera vratiti u Salt Lake, a iz bivšeg kluba su tim povodom Kreilachu posvetili poseban tekst. 

"Hrvatski veznjak brzo je osvojio srca svih"

"Kad smo potpisali s njim 2018., jedna od prvih stvari koje smo primijetili bila je čista ljubav, poštovanje i izljev emocija navijača iz Union Berlina nakon što je prelazak potvrđen, što je bilo drugačije od svega što smo ikada vidjeli za igrača koji dolazi k nama. Svojim općenitim ponašanjem, kao i poštovanjem i ophođenjem prema drugima, hrvatski veznjak brzo je osvojio srca suigrača, navijača i osoblja, nešto što će trajati tijekom cijele njegove klupske karijere", započeli su.

Poseban odlomak posvetili su Kreilachovoj fantastičnoj partiji u play-offu 2018. godine. Tada je zabio za vodstvo 1:0 protiv Los Angeles FC-a, no LA je zatim preokrenuo rezultat u svoju korist. Ipak, ukazao se Kreilach i svojim drugim pogotkom poravnao stanje na semaforu, a Salt Lake je do kraja uspio pobijediti.

"Navijači su tražili čudo, a bogovi su odgovorili u liku Kreilacha"

"RSL je gubio i trebao je heroja, spasitelja. Navijači su gledali u nebo tražeći čudo, preklinjući sile za božansku intervenciju, a bogovi su odgovorili u liku Kreilacha. Iz pepela očaja, budući kapetan ponovno je izronio kao najveći timski svjetionik nade i svjetla u mraku", pišu Amerikanci i nastavljaju:

"Kada je zabio, bio je to doista neobičan napor i čaroban, nadrealni trenutak za veznjaka. Onaj koji nesumnjivo zaslužuje najveća odličja i najveća uzvišenja. RSL je na kraju izašao kao pobjednik, s Kreilachom koji je vladao kao vječno blistavi bijeli vitez, najavljujući se na najvećim pozornicama na najveličanstveniji, nadahnjujući način."

Tekst su zaključili riječima: "Kapetan, heroj, vođa. Vrhunski protagonist. Kralj Kreilach. Iskrena legenda među legendama. Utjelovljenje svega što RSL predstavlja i reprezentacija svega što se klub nada da će postati. Igrač koji se neće tako brzo zaboraviti."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.