Analitičari se dive Dinamovom dragulju: Ima nevjerojatan dribling i nogometni IQ

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

MARTIN BATURINA je jedno od otkrića Dinamove sezone. Devetnaestogodišnji veznjak ima sve važniju ulogu na Maksimiru, a skraćivanjem opcija u rotaciji vrlo često započinje utakmice. Analitička tvrtka xfb je na svojem Twitter profilu objavila detaljnu analizu igre Dinamovog dragulja.

U njemu su pobrojali sve njegove najveće vrline u zadnjoj trećini terena, prije svega u driblingu i dodavanju. "Već je stvorio veliko ime u HNL-u. Njegova svestranost, tehničke mogućnosti i IQ za nogomet čine ga igračem kojeg se mora pozorno pratiti u budućnosti", pišu o Baturini.

Hvalospjevi o njegovom driblingu i igračkoj inteligenciji

O njegovim kvalitetama dalje stoji: " Sa svojim dodavanjima, vizijom i driblingom, Martin je playmaker koji može organizirati napad lakoćom. Poznat je po svojoj sposobnosti da u međuprostorima odigrava dodavanja koja njegovu ekipu približavaju golu. Vrlo je talentiran u iskorištavanju rupa u suparničkim obranama preciznim i pravovremenim dodavanjima."

"Taktički je vrlo potkovan i ima nevjerojatno razumijevanje igre. Dribling, pas i udarac čine ga velikom prijetnjom u završnoj trećini terena, a njegova mirnoća pod pritiskom vrlo je vrijedna stvar za bilo koju momčad. Posebno je aktivan u desnom međuprostoru odakle kreira šanse za momčad, a agilnost i brzina mu omogućavaju da prolazi pored braniča", stoji uz grafikone Baturinine igre.

Analitičari su u zaključku napisali: "Može često prenositi loptu iz desnog u lijevi međuprostor. To mu omogućava da drži obrane u neizvjesnosti jer ne znaju kamo krenuti čime otvara prostor suigračima. Vrlo je inteligentan pa prepoznaje takve situacije."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.