Ancelotti o prekinutoj utakmici s Atleticom: Svi smo vidjeli što se dogodilo

Foto: EPA

ATLETICO i Real Madrid u nedjeljnom kaotičnom derbiju osmoga kola La Lige odigrali su 1:1 nakon što je utakmica bila prekinuta na 15-ak minuta. Real je poveo u 65. minuti golom Viniciusa Juniora, a gol je posebno burno proslavio golman Thibaut Courtois. Oni najžešći počeli su ga gađati upaljačima, bocama i sendvičima, nakon čega je sudac prekinuo susret.

Courtois se smijao navijačima Atletica, svoga bivšeg kluba, koji su ga vrijeđali i rekli mu da umre. Belgijski golman je nakon pogotka Reala gestikulirao: "Još! Još" U priču se ubrzo uključio i trener Atletica Diego Simeone, koji je s još nekoliko Atleticovih igrača otišao do tribine s najžešćim navijačima i pokušao ih smiriti.

Atletico je svim silama pokušao doći do izjednačenja i u tome je uspio u petoj od deset minuta nadoknade. Javi Galan je fantastično proigrao Juana Correu, a on je uz malo sreće uspio ugurati loptu u gol za konačnih 1:1.

Ancelotti: Poštujem sva mišljenja, ali problem je jasan

Trener Reala Carlo Ancelotti u utorak je održao konferenciju za medije uoči susreta s Lilleom u srijedu u drugom kolu Lige prvaka. Među ostalim, novinari su talijanskog trenera pitali što misli o izjavi Diega Simeonea, koji je više puta osudio ponašanje navijača svoga kluba, ali također smatra da bi Courtois trebao biti kažnjen.

"Poštujem sva mišljenja, ali problem je jasan. Nasilju nema mjesta u nogometu, nasilni ljudi ne mogu biti u nogometu niti društvu. Pokušavam razumjeti sva mišljenja, ali svi smo vidjeli što se dogodilo. A to samo znači da nasilnici ne smiju biti u nogometu ni društvu", ponovio je Ancelotti.

Maskirani navijači

Igrači i trener Atletica razgovarali su s maskiranim navijačima od kojih je jedan bio spreman i utrčati u teren, ali su ga igrači smirili. Iako su navijači prestali bacati predmete, sudac je odlučio poslati igrače u svlačionicu.

Prekid je trajao 15-ak minuta, nakon čega su se igrači vratili na teren, a navijači su gromoglasnim zvižducima dočekali Courtoisa. Simeone je još jednom gestikulirao rukama prema njima da se smire te je utakmica nastavljena.

Barcelona je vodeća u La Ligi s 21 bodom, Real je došao na 18, a četvrti Atletico ima 16 bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.