Ančić glatko dobio ultranervoznog Massua

U PRVOM kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Poreču igraju Hrvatska i Čile. Hrvatska je došla do prvog boda nakon što je Mario Ančić s 3:0 u setovima slavio protiv Nicolasa Massua. Bilo je 6:3, 6:3 i 7:6.

Mario Ančić je ipak u ovom trenutku prejak tenisač za Nicolasa Massua koji je nakon odustajanja Fernanda Gonzaleza zbog ozljede leđa, nominalno prvi čileanski tenisač. To je i dokazao na terenu porečke dvorane Žatika u prvom meču prvog kola skupine Davis Cupa.

Gledatelji su mogli uživati u dobrom tenisu, ali i svjedočiti popriličnoj nervozi čileanskog tenisača i njegova izbornika koji su tijekom cijelog susreta zbog sumnjivih sudačkih odluka vršili pritisak na suce. Doista, suci nisu bili na pretjerano visokoj razini, no bilo je i pogrešnih odluka na računa našeg tenisača. Čini se kako je to bio dio njihove taktike, koja se pokazala uspješnom u jednom dijelu trećeg seta kada je Nicolas Massu imao priliku uzeti set.

Ančić se vrlo lako odličnim servisima othrvao u prva dva seta koje je lagano okončao u svoju korist, bilo je dva puta po 6:3. Massu nije mogao parirati na osnovnoj liniji, Ančićevi servisi bili su predobri za njega te zato ne čudi što je lako odveo meč na svoju stranu.

U trećem setu počeo je čileanski pritisak nakon svake sumnjive lopte. Stalni prekidi, odugovlačenje između poena, razgovori sa sucima, izbacili su Ančića iz takta te je Massu uspio doći do breaka u trećem setu. No za završetak i odvođenje meča u rezultatsku neizvjesnost nije imao snage. Kod Massuova servisa za treći set, Ančića oduzima servis te s dva uzastopna gema odlazi na 6:5.

Massu dobiva svoj servis i treći set odlazi u odlučujuću igru. U tie breaku Mario je pokazao više mirnoće, napravio dva tie breaka i sa 7:4 došao do pobjede.

Ovo je prvi i vrlo važan bod za Hrvatsku. U drugom meču dana igraju Marin Čilić, prvi hrvatski reket protiv neugodnog Paula Capdeville. Otiđe lie Hrvatska na 2:0 nakon prvog dana, napravit će velik korak prema četvrtfinalu u kojem bi trebala igrati na domaćem terenu protiv pobjednika susreta SAD - Švicarska.

Ančić: Pokušat će isprovocirati i Marina

Mario Ančić nakon osvajanja prvog boda komentirao je ogled s Nicolasom Massuom, posebice stalni pritisak na suce, kao i izglede Čilića protiv Capdeville.

"Treba biti miran u situacijama kada protivnik vrši pritisak. Znao sam da će se oni puno buniti na sudačke odluke. Bilo je sudačkih grešaka i s jedne i s druge strane, to moram priznati. Previše se to odugovlačilo. Vodimo 1:0 i to je najvažnije. Stvarno sam servirao fantastično tijekom cijelog meča. Prva dva seta bez greške, a u trećem sam imao dosta problema, on je igrao na višem nivou. Cijeli treći set se igrao u odličnom tempu. Sve u svemu sam zadovoljan, kao što sam rekao, najvažnije je da smo došli do boda. Idemo meč po meč", rekao je Mario Ančić nakon susreta.

Mario Ančić je kratko prokomentirao i meč koji slijedi, između Marina Čilića i Paula Capdeville.

"Marin je kvalitetniji od Capdeville, ali pokušavat će ga isprovocirati kao što je i Massu mene. Čilić je u velikoj prednosti, bolji je tenisač", kaže Ančić.

M.P./M.Š.
Foto: Goran Šebelić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.